Beneficiile folosirii bumbacului organic la bebelusi

/ / Modificat: 2019-07-30
Beneficiile folosirii bumbacului organic la bebelusi

Cresterea unui copil este cea mai importanta sarcina pentru orice parinte. Coplesiti de emotie, de bucurie, dar si de teama unui nou inceput, proaspetii parinti se pregatesc din timp pentru a oferi cel mai bun confort bebelusilor lor.

Desigur, cea mai mare preocupare a oricarei mame este siguranta copilului ei. Si in timp ce majoritatea parintilor se indreapta catre numeroase gadgeturi inovatoare care ajuta la imbunatatirea confortului copilului si la mentinerea sanatatii mentale, multi dintre acestia uita sa acorde importanta care se cuvine imbracamintei si pantofilor pentru copii, numarul celor care cumpara produse ecologice fiind foarte mic.

3 beneficii ale bumbacului organic

Protejeaza pielea sensibila a bebelusului

Toata lumea stie cat de sensibila poate fi pielea unui bebelus. Este mai subtire si cu pori mai mari si de aceea este mai predispus la iritatii. Prin urmare, anumite tesaturi pot provoca eruptii, dar si produsele chimice folosite in imbracaminte, deoarece pielea bebelusului le poate absorbi cu usurinta.

Acesta este motivul pentru care este bine ca parintii sa opteze pentru imbracaminte organica ori de cate ori cumpara haine pentru copii. Aceste haine sunt fabricate din bumbac 100% si sunt extrem de moi, confortabile si fara toxine. Ele sunt usor de intretinut deoarece pot fi spalate si uscate in masina.

Ajuta la prevenirea alergiilor

paturica-wildhorses

Bebelusii sunt predispusi la alergii. Si nu doar bebelusii, dar si copiii mai mari. Majoritatea copiilor dezvolta alergii la substante chimice devreme. Acesta este motivul pentru care medicii recomanda sampoane, lotiuni, si detergenti naturali. Daca se utilizeaza produse de igiena fara substante chimice, dar copilul dezvolta inca anumite alergii, poate este nevoie ca hainutele sa fie schimbate. Si de ce sa nu fie organice? Nu numai ca sunt mai confortabile, dar sunt si mai sigure.

Sunt durabile, astfel se economisesc bani

Multi parinti se pot gandi ca achizitionarea produselor organice este doar risipa de bani, dar acest lucru este departe de adevar. Deoarece fibrele de bumbac nu sunt tratate cu substante chimice cum ar fi inalbitori, vopsele etc. nu se descompun atat de usor ca fibrele care au suferit un proces chimic.

De aceea, acestea dureaza mai mult si nu incep sa se deterioreze dupa cateva spalari. Prin urmare, nu ar trebui cumparate multe produse de imbracaminte pentru micut, ca in cazul hainutelor din material neorganic. Asadar, se economisesc bani frumosi pe care parintii ii pot folosi pentru a-i cumpara copilului jucarii sau orice altceva.

De ce sa alegi bumbac organic pentru bebelusul tau

Din moment ce nu exista ceva mai important decat bunastarea bebelusului, parintii pot opta pentru produse din bumbac organic de calitate, precum cele de pe iya.ro.

Nu este nimic mai bun decat protejarea micutului imbracat intr-unul dintre cele mai dinamice si moi materiale disponibile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine bebe

Articole recomandate

Citeste si despre