Un bebelus de trei luni, cel mai tanar pacient bolnav de coronavirus din lume

/ / Modificat: 2020-02-25
Un bebelus de trei luni, cel mai tanar pacient bolnav de coronavirus din lume

O fetita in varsta de trei luni este cea mai tanara pacienta afectata de coronavirus (COVID-19). Micuta din Vietnam a fost tratata cu succes si este in afara oricarui pericol.

Fetita a contractat boala de la bunica ei, dupa ce a fost lasata in casa acesteia timp de patru zile.

Bebelusul a ajuns la spital pe data de 11 februarie, iar dupa cateva teste s-a constatat ca avea coronavirus. Dupa ce i-a fost aplicat tratamentul necesar si i s-au prelevat mai multe probe, in doua zile diferite, rezultatele au aratat ca se vindecase de coronavirus si a fost externata. 

Cand este vindecat un paciemt cu coronavirus

Un pacient cu COVID-19 poate sa fie externat doar daca timp de trei zile nu mai face febra si cel putin doua probe luate, la cel putin o zi distanta, sunt negative la virus, conform unui ghid de tratament emis de Ministerul Sanatatii.

Mama fetitei, care a fost tot timpul alaturi de ea in spital, nu a fost infectata, potrivit medicilor care i-a facut mai multe teste.  

vietnam1

Cele doua au fost bagate in carantina acasa, unde micuta isi va continua recuperarea.

Noul coronavirus, denumit COVID-19 de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a ucis 2.126 de persoane si a infectat peste 75.700 la nivel mondial de cand a aparut pentru prima data in orasul chinez Wuhan, in provincia Hubei, in decembrie 2019, potrivit South China Morning Post.

Sursa: vietnaminsider.vn

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Bebelus coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre