Un alt medicament de tuse, prescris si copiilor, retras din farmacii

/ / Modificat: 2019-02-15
Un alt medicament de tuse, prescris si copiilor, retras din farmacii

Dupa ce siropul de tuse Eurespal a fost retras de pe piata, un alt medicament va fi retras de la comercializare.

Grupul ungar Gedeon Richter a notificat farmaciile din Romania ca retrage de la comercializare medicamentul Epistat, ultimul medicament cu substanta activa fenspirida ramas pe piata, dupa ce Laboratoarele Servier au retras de pe piata siropul Eurespal.

Reprezentantii mai multor farmacii au declarat pentru 360medical.ro, ca au primit notificari de la grupul ungar pentru retragerea Epistatului, blocat in prezent, in depozite.

In Romania, fenspirida este comercializata cu denumirea comerciala Eurespal (Laboratoarele Servier, Franta) si Epistat (Gedeon Richter, Ungaria), fiind indicata pentru "tratamentul tusei si expectoratiei aparute in cursul afectiunilor bronhopulmonare la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 2 ani", scrie in prospectul medicamentului publicat de ANMDM.

In 8 februarie, autoritatea franceza de reglementare in domeniul medicamentelor (ANSM) a decis retragerea de pe piata a comprimatelor si a siropului cu substanta activa fenspirida, comercializate in Franta sub denumirea comerciala de Pneumorel si Eurespal pe alte piete.

Ulterior, in 12 februarie, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anuntat oficial retragerea de pe piata din Romania a medicamentului Eurespal, dupa decizia similara a autoritatilor franceze.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medicament retras

Articole recomandate

Citeste si despre