UE avertizeaza: Riscuri uriase de epidemii

/ / Modificat: 2018-10-25
UE avertizeaza: Riscuri uriase de epidemii

Neincrederea oamenilor din Uniunea Europeana in vaccinuri duce la scaderea ratelor de imunizare. In aceste conditii, riscul de crestere al epidemiilor este foarte mare, conform unui raport de expertiza dat publicitatii.

Epidemiile recente de rujeola, cele mai numeroase cazuri produse in UE din ultimii sapte ani, arata nivelul scazut al imunizarii prin vaccinuri.

Raportul, publicat de Comisia Europeana si intocmit de o echipa de oameni de stiinta condusa de Heidi Larson, cadru didactic si director al Proiectului de Incredere in Vaccinuri de la Facultatea de igiena si boli tropicale din Londra, a identificat tendinte diferite intre statele membre UE in ceea ce priveste increderea in vaccinuri.

Unele tari precum Franta, Grecia, Italia si Slovenia au devenit mai increzatoare in siguranta vaccinurilor incepand din 2015. In altele, cum ar fi Cehia, Finlanda, Polonia si Elvetia, a scazut nivelul de incredere.

Comisarul pentru Sanatate al UE, Vytenis Andriukaitis, a declarat ca in Europa exista un nivel de incredere mai scazut in siguranta vaccinurilor decat in alte regiuni ale lumii si ca sapte dintr-un numar de zece tari cu cel mai redus nivel de incredere in vaccinuri, la nivel mondial, sunt in Europa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epidemie Vaccin Vaccinare

Articole recomandate

Citeste si despre