Televizorul inseamna probleme pentru copii

/ / Modificat: 2007-10-09
Televizorul inseamna probleme pentru copii





 

Faptul ca toti copii mici se uita foarte mult la televizor este o dilema pentru parinti care sunt constienti de influenta negativa asupra dezvoltarii lor.

Insa, un studiu nou spune ca acei copii care pana la varsta de 5 ani incep sa se uite mai putin la televizor, nu au probleme mai tarziu, relateaza Reuters Health.

O serie de studii au demonstrat efectele negative ale televizorului. Totusi, timpul de expunere este foarte important si trebuie luat in considerare.

Reducerea vizionarii la un nivel acceptabil poate diminua riscul aparitiei problemelor sociale si comportamentale.

Specialistii recomanda ca acei copii mai mici de 2 ani sa nu se uite deloc la televizor, iar cei mai mari de 2 ani sa limiteze vizionarea la 2-3 ore pe zi. In plus, specialistii nu recomanda sa tii un televizor in camera copilului.

Cercetatorii au analizat interviuri realizate la un interval de 3 ani cu mamele a aproximativ 2.700 de copii.

In timpul acestor interviuri, ei au vrut sa afle obiceiurile copiilor si daca tind sa fie anxiosi, deprimati, daca au probleme de somn, nu se pot concentra, se comporta agresiv sau nu au abilitati sociale.

16% din copii se uitasera la televizor timp de mai mult de 2 ore pe zi pana la varsta de 2 ani si jumatate si mai apoi au redus timpul de vizionare progresiv pana la varsta de 5 ani.

Copiii care au redus timpul de vizionare pana la varsta de 5 ani nu prezentau nici un risc de probleme sociale sau comportamentale.

In cadrul studiului, unul din 5 copii se uita la televizor cel putin 2 ore pe zi si era expus unui risc marit de probleme comportamentale.

2 din 5 copii aveau un televizor in camera pe parcursul studiului ceea ce le-a provocat probleme de somn.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

9 Octombrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati inlocuitoare televizor

Articole recomandate

Citeste si despre