Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu are singura sectie din tara care trateaza cazurile de arsuri extensive la copii

/ / Modificat: 2023-05-15
Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu are singura sectie din tara care trateaza cazurile de arsuri extensive la copii

Echipa Salvati Copiii Romania a luat startul la Semi-maratonul Bucuresti, pentru a strange fondurile necesare dotarii cu aparatura de ultima generatie a Sectiei Clinice de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, singura sectie din tara care ingrijeste cazurile de arsuri extensive la copii. Majoritatea cazurilor cu arsuri peste 20% din suprafata corpului provin din toate judetele tarii, doar 10-12% sunt din regiunea Bucuresti - Ilfov.  Astfel, medicii au nevoie de:

    • Doua electrocautere

     • Doua lupe cu lumina

    •  EKG

    • Scaune pentru blocul operator

    • Calculatoare, nevoia de digitalizare fiind majora.

Anual, in sectie sunt internati aproximativ 1.200 de pacienti, dintre care pacienti cu arsuri aproximativ 400 de cazuri, restul fiind cazuri de traumatisme, sechele postcombustionale si posttraumatice, malformatii congenitale de parti moi si tumori.

In plus, sunt urmariti in regim ambulator in jur de 5.000-6.000 de pacienti pe an, cu patologie de urgenta (arsuri si traumatisme). 

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este una dintre unitatile medicale cu care Organizatia Salvati Copiii are o colaborare indelungata. Incepand cu anul 2014, este parte din Programul National de reducere a mortalitatii infantile in Romania, fiind sustinute cu echipamente medicale, in valoare de peste 800.000 euro, sectiile: Terapie Intensiva pentru nou-nascuti, ATI, ORL, Clinica de Ortopedie Pediatrica.

Au fost donate doua ambulante, au fost reparate sistemul de energie permanent, indispensabil in salile de operatii si de ATI si echipamentele speciale care furnizeaza gaze medicale pentru alimentarea permanenta a mai multor sectii din spital. Au fost donate, de asemenea: turn de artroscopie 4K, instalatie de radiologie mobil  C-arm, monitor de nerv facial, 3 incubatoare, 2 ventilatoare, monitoare de functii vitale, aparatura specifica  ORL etc. 

Anterior, impreuna cu alergatorii Salvati Copiii, am reusit sa sprijinim cu echipamente sectiile de Terapie Intensiva Neonatala si ORL.

Cei care vor sa sprijine echipa Salvati Copiii care alearga la Semi-maratonul Bucuresti si sa contribuie, astfel, la asigurarea de conditii de tratament mai bune pentru copiii care ajung cu probleme grave la Sectia Clinica de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri aSpitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu” pot alege sa doneze pe pagina special creata: https://rb.gy/ze796 

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, a atras atentia ca eforturile pentru intarirea sistemului medical trebuie accelerate: ”Spitalele, mai ales sectiile de pediatrie, au nevoie in permanenta de echipamente noi, de multe ori cele vechi sunt uzate sau apar tehnologii noi, care pot oferi medicului posibilitatea de a interveni mai rapid si mult mai precis. Solidaritatea este un capital major, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere social, fiind un liant important de incredere”.”Ne bucura tare mult colaborarea cu Organizatia Salvati Copiii, si noi aici facem acelasi lucru, salvam copiii de 30 de ani. Aceasta sectie este unica in Romania si una dintre cele mai importante din UE, avem acreditari europene si mondiale. Noi tratam copiii intre 0 si 18 ani si avem cele mai bune rezultate si ne dorim in permanenta imbunatatirea actului medical  ”, a declarat Prof. Dr. Mircea Enescu, Medic primar Chirurgie plastic[ - microchirurgie reconstructiva, presedinte si fondator al Societatii Romane pentru Arsuri Pediatrice si Membru al Consiliului Stiintific al Agentiei Romane de Transplant.  Prof. Dr. Mircea Enescu este cel care a intemeiat specialitatea de Chirurgie Plastica Pediatrica in Romania.Echipa Salvati Copiii Romania are un sustinator de suflet, actrita Dana Rogoz, care ii indeamna pe toti participantii sa aiba mereu in vedere cauza solidaritatii pentru care iau startul: „Ce este cu adevarat relevant in astfel de evenimente este solidaritatea sociala, faptul ca ne adunam impreuna, pentru a fi in serviciul binelui public”.

Date de context

    • Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultatii si sunt internati peste 30.000 de copii cu varste intre o zi si 18 ani, peste 60% din cazuri constituiind urgente medico-chirurgicale. Media zilnica a pacientilor care se prezinta la spital pentru diverse probleme este de 600 de copii, variind de la malformatii congenitale pana la traumatisme.

    • Salvati Copiii a dotat sectiile de Terapie Intensiva Nou-nascuti, ORL si ATI ale Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante si doua ambulante, in valoare totala de 540.000 euro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Salvati copiii Arsurile la copii

Articole recomandate

Citeste si despre