Spitalele, pline de copii din cauza gripei si infectiilor respiratorii. Ce le recomanda medicii, parintilor

/ / Modificat: 2024-01-07
Spitalele, pline de copii din cauza gripei si infectiilor respiratorii. Ce le recomanda medicii, parintilor

Spitalele sunt pline de copii care ajung cu gripe si viroze, unii in stadii grave ce necesita internare.

Camerele de garda de la spitalele de copii din toata tara sunt pline, iar timpul de asteptare pentru un consult la camera de garda si primiri urgente depasesc patru ore.

Sunt mai multe cazuri de gripe si infectii respiratorii decat la finalul anului, inainte de sarbatori, iar medicii vorbesc deja de o epidemie de gripa.

Dupa ce si-au tratat copiii acasa, fara rezultat, mai multi parinti au ajuns cu ei la medic, deoarece simptomele nu se imbunatateau. "Au febra de mai mult de trei zile si am zis ca e mai intelept sa consultam un medic", a declarat un tata pentru Antena 3 CNN.

"Exista in fiecare zi din ce in ce mai multe cazuri si, comparativ cu saptamanile anterioare, se pare ca se intrunesc elementele pentru a spune epidemiologic ca este in curs de dezvoltare o epidemie de gripa.

Am putea sa fim mai precauti, cel putin pentru locurile publice de joaca pentru copii. Cei mici si fragili, ar trebui sa nu fie acolo", a declarat Mihai Craiu, medic pediatru I.N.S.M.C.

Situatia este similara in toata tara, nu doar in Bucuresti. Cei care ajung la camera de garda trebuie sa stie ca vor astepta cateva si cate patru ore pana sa fie consultati, iar daca este nevoie de internare, locurile se gasesc cu greu.

"In momentul de fata, spitalul este la capacitate maxima ocupat. Sunt in jur de 170 de copii internati, majoritatea cu infectii acute respiratorii, deci viroze, foarte multe gripe, pneumonii, inclusiv COVID, la toate grupele de varsta, iar faptul ca unii dintre acesti copii necesita izolare conduce la blocarea paturilor si saloanelor", spune Marius Danila, Spitalul pentru Copii Galati, potrivit Antena 3 CNN.

  • Sursa: antena3.ro, adevarul.ro
  • FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa a Infectii Infectii respiratorii copii

Articole recomandate

Citeste si despre