Posibil caz de coronavirus in Romania. Un roman intors din China, de urgenta la spital

/ / Modificat: 2020-01-27
Posibil caz de coronavirus in Romania. Un roman intors din China, de urgenta la spital

Alerta pentru posibila infectare cu virusul mortal din China in Romania. Un roman in varsta de 24 de ani intors din tara asiatica pe data 17 ianuarie s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la sectia de Urgente a Spitalului din Bacau. 

"Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tanar de 24 de ani, care studiaza in China si care a venit in Bacau in urma cu opt zile. A acuzat febra inclusiv in avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrila. In schimb a tusit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi si un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus in camera de izolare, i se efectueaza toate investigatiile necesare, s-a luat legatura si cu Institutul Matei Bals, așteptăm rezultatele," a declarat Alin Nastasa, directorul Directiei de Sanatate Publica Bacau, pentru Desteptarea.ro.

Tanarul suspect de coronavirus, transferat la Bucuresti

Tanarul a fost bagat in camera de izolare si va fi transferat la Institutul Matei Bals din Bucuresti, a anuntat directorul Spitalului Judetean Bacau, Adrian Popa.

"Noi urmarim toate persoanele care intra in Romania si care au calatorit in China in ultimele 14 zile. Institutul Matei Bals are toate capacitatile sa diagnosticheze si sa trateze acesti pacienti, daca va fi necesar. (...) Nu se pune problema daca sunt suficiente paturi in spitale in cazul in care vor exista cazuri in Romania, se pune problema sa diagnosticam primul caz," a precizat Adrian  Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals," potrivit Hotnews.

Acesta a mai spus ca exista posibilitatea ca persoane care au contactat coronavirsul din China sa intre pe teritoriul Romaniei si sa fie, aparent, sanatoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Romania China

Articole recomandate

Citeste si despre