Orasul din Romania unde a fost vaccinat un singur copil in luna martie. "Am uitat"

/ / Modificat: 2019-05-08
Orasul din Romania unde a fost vaccinat un singur copil in luna martie.

Tandarei, localitatea aflata la doua ore de Bucuresti, are cea mai mica rata a vaccinarii impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei din Romania. In luna martie, a fost vaccinat un singur copil in tot orasul!

Ultima grija a oamenilor din Tandarei este sa-si vaccineze copiii. Din nestiinta, prea multe griji sau nepasare.

Acoperirea pentru vaccinul ROR a fost de 17,4% in anul 2018, si de 2,3% in primul trimestru al anului 2019, in conditiile in care, in Romania au murit peste 60 de oameni in epidemia actuala.

"Cand mi-a dat drumul cu ei din spital, mi-a zis sa vin peste o saptamana, iar eu cu munca, cu serviciul si cu treaba acasa nu am mai putut sa merg cu ei si am uitat", explica o mama faptul ca nu si-a vaccinat copiii, potrivit Digi24.

Campanie pentru vaccinare

Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNICEF si ministerul Sanatatii au demarat o campanie de informare si vaccinare pentru copiii lasati prada bolilor chiar de parintii lor. Oamenii vor fi chemati la sediul primariei din Tandarei pana pe 10 mai.

"In primul rand, anti-rujeolicul, dar am incercat sa identificam ce s-a facut, ce nu s-a facut si ce trebuie sa facem. Numai ca de aici incolo, rolul va trebui preluat de cei care trebuie sa faca asta. Exista fise prin care trebuie sa urmarim acesti copii", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii sustine legea vaccinarii

In acest moment, legea vaccinarii se afla blocata in Parlament. Ministrul sustine continutul legii obliga parintii sa-si vaccineze copiii.

"Daca sintagma «obligativitate» este scoasa din lege, nu am rezolvat nimic", a subliniat Sorina Pintea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinare Campanie vaccinare

Articole recomandate

Citeste si despre