Ministrul Sanatatii: 90% din cazurile de coronavaris sunt "de import"

/ / Modificat: 2020-03-18
Ministrul Sanatatii: 90% din cazurile de coronavaris sunt

In Romania sunt 217 de persoane infectate cu COVID-19. Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a spus ca tara noastra este mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar.


Acesta a mai afirmat ca 90% din cazurile confirmate de coronavirus sunt "de import," din cauza fluxului mare de oameni care s-au intors din strainatate.

"Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar. De aceea suntem proactivi. Echipa de ministri a luat masuri foarte dure, de tipul celor luate in China. Avem inca un numar mic de pacienti, dar care se distribuie uniform pe teritoriul Romaniei. Se distribuie uniform deoarece a fost acest influx masiv de romani intorsi din afara. 

90% din cazuri sunt cazuri de import. Strategia de lupta este o strategie de tip militar, este o batalie logistica. Avem experti in logistica la Ministerul Apararii si reusim impreuna sa organizam baza de date, stocurile pe care le avem la nivel national.

Acum suntem intr-o relativa penurie, dar avem tot ce trebuie pentru spitalele de faza unu. Institutele de boli infectioase din tara sunt primele care primesc pacienti si avem acolo o capacitate de absorbtie de 2.200 de pacienti.

In faza a doua (...) se adauga institutele de pneumologie cu inca cateva mii de paturi. La faza a treia se adauga spitalele de urgenta si spitalele universitare. La faza a treia sper sa nu ajungem," a explicat ministrul Sanatatii, la Antena 3.

Intre faza a doua si a treia, la nivelul Bucurestiului vor fi instituite spitale mobile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Victor costache Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre