Mierea calmeaza tusea copilului

/ / Modificat: 2007-12-04
Mierea calmeaza tusea copilului


 

O ligurita de miere inainte de culcare se pare ca are un efect calmant asupra tusei copilului si in plus, se pare ca il ajuta sa aiba un somn linistit, relateaza Reuters Health.
 


Acest nou studiu compara trei modalitati de combatere a tusei: folosirea mierei ca tratament, tratamentul medicamentos si nici un fel de tratament.

Dintre cele trei, mierea a oferit cel mai bun rezultat, aceasta functioneaza prin acoperirea si calmarea gatului iritat.

In general, medicamentele pentru combaterea tusei nu sunt recomandate decat copiilor cu varste de peste 6 ani.

Medicii pediatrii spun ca recomanda mierea ca remediu alternativ, dar atrag la randul lor atenti ca aceasta nu poate fi administrata copiilor sub varsta de 1 an din cauza riscului de botulism.

Studiul a fost realizat pe un lot de 105 copiii cu viroze respiratorii. Copii au fost impartiti in mod aleator in trei grupuri.

Primului grup i-a fost administrat un medicament pentru tuse care continea o doza de miere, si dextrometorfan.  

Celui de-al doilea grup i-a fost administrata doar miere iar grupului de control i-a fost administrat un medicament placebo.

Parintii au fost apoi intrebati despre simptomele de tuse si somnul copiilor inainte si dupa administrarea tratamentului.

In urma declaratiilor oferite de parinti, mierea a vut cel mai bun rezultat in combaterea tusei la copil.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro
4 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii miere copii Tuse copii

Articole recomandate

Citeste si despre