Medicul Tudor Ciuhodaru, despre alergii: "Intarzierea tratamentului poate fi letala"

/ / Modificat: 2019-03-11
Medicul Tudor Ciuhodaru, despre alergii:

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atentia asupra tratamentului pentru alergii, care trebuie facut la timp. Altfel, pot aparea complicatii.

Alergia este o reactie anormala a organismului la una sau mai multe substante, inofensive in general pentru marea majoritate a oamenilor.

"Atentie parinti si bunici. Intarzierea tratamentului poate fi letala. Acum toti copiii alergici pot beneficia gratuit de tratament de urgenta pentru formele severe de alergie chiar si atunci cand sunt la gradinita sau la scoala. (Aprobat prin ordinul comun al Ministerului Educatiei Nationale si al Sanatatii).

E bine de stiut:

1. Pentru a beneficia gratuit de acest medicament este suficient sa informati in scris conducerea unitatii de invatamant despre aceasta patologie.

2. Toate gradinitele si scolile la care merg copii cu diverse alergii trebuie sa aiba in trusa de urgenta adrenalina autoinjectabila pentru tratamentul formelor severe de alergie (socul anafilactic, edem Quincke).

3. Neadministrarea cat mai rapida a tratamentului poate duce la deces.

4. Niciun alt medicament din trusa de urgenta nu poate inlocui administrarea adrenalinei.

Retineti:

1. Principalele cauze ale acestor alegii sunt legate de expunerea la alergenii alimentari (lapte, oua, cereale care contin gluten, alune) medicamente, repiratorii (polen, praf, mucegai) sau la veninul intepaturii de insecte (albine, viespi)

2. Simptomele care arata o reactie alergica severa (edem Quincke, soc anafilactic) sunt: eruptia generalizata cu mancarime intensa, umflarea buzelor si limbii, respiratie dificila, zgomotoasa, suieratoare, dificultati de inghitire, scaderea tensiunii arteriale, puls accelerat, senzatie de neliniste, agitatie, ameteala, confuzie, pierderea starii de constienta.

3. Simptomele apar extrem de rapid (minute) dupa ingestia alergenului/intepatura de insecta.

4. Simptomele anafilaxiei nu se amelioreaza si nu dispar fara tratament.

5. Evolutia este potential letala.

6. Adrenalina e regina! In toate aceste cazuri!

7. Invatati sa o folositi. Puteti salva o viata!" a scris medicul Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de socializare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alergii Alergii alimentare Alergii alimentare copii Tratament alergii

Articole recomandate

Citeste si despre