Dr. Mihai Craiu: "Ce facem oameni buni? Asteptam sa mai moara un autobuz plin de copiii?"

/ / Modificat: 2023-12-17
Dr. Mihai Craiu:

Medicul Mihai Craiu trage un puternic semnal de alarma pentru parinti. Dupa ce un copil a murit de rujeola, medicul face un apel disperat catre parinti sa-si vaccineze copiii.

"Nu iese fum fara foc... zice intelepciunea populara romaneasca. Si nici invers... daca arde focul nu ne putem astepta sa nu iasa fum.

Cam asa si cu rujeola... Avem o epidemie, a 2a in nici 8 ani... Si ce facem cu ea?!?

Asteptam sa apara si flacarile sau actionam acum, cu totii, cat inca iese doar fum?!?

Data trecuta au fost 64 decese la ceva peste 22.000 cazuri. In 2016-19. Spune Institutul National de Sanatate Publica in siteul CNSCBT - link in comentarii

A aparut deja o stire tragica. Dar care nu surprinde nici un specialist in domeniul infectiilor la copil. A murit, in Brasov, un sugar in varsta de 7 luni. Care a facut complicatii foarte grave deoarece s-a imbolnavit de rujeola de la fratele sau in varsta de 3 ani. Acesta (fratele mai mare) era nevaccinat, deoarece parintii lui au refuzat vaccinarea sa. Cititi marturia si strigatul de frustrare al unuia dintre cei mai mari specialisti in infectii la copil, doamna Profesor Oana Falup-Pecurariu, care a fost martorul acestui caz - Link in comentarii.

Ce facem oameni buni? Asteptam sa mai moara un autobuz plin de copiii? Sau asteptam un numar si mai mare, cat intr-un stadion, precum in Republica Democratica Congo?? Caci RD Congo, in 2020, din cauza pandemiei a intrerupt vaccinarea ROR. Alaturi de alte 23 tari din lume. Dificultati de aprovizionare... Apoi epidemie, apoi mii de morti. Stirea apare in cea mai prestigioasa revista stiintifica din lume, Nature. Link in comentarii.

Daca cei 34 de ani de studii post-universitare intense si de practica la patul bolnavului nu sunt un argument sa credeti sfatul dr Craiu, va rog din suflet sa aplecati urechea la rugamintea parintelui Mihai Craiu. Eu, alaturi de sotia mea (tot medic), am decis sa vaccinam ROR pe fiul nostru. Desi avea dermatita atopica si primele episoade de astm. Acum Calin este un adult sanatos, arhitect si cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume.

Deci am putea incerca, pana nu e prea tarziu...",este mesajul postat pe Facebook de medicul Mihai Craiu.

Un bebelus a murit dupa ce s-a imbolnavit de rujeola

Semnalul de alarma tras de medic a venit dupa ce un bebelus de doar 7 luni a murit dupa ce a fost diagnosticat cu rujeola. Bebelusul din judetul Brasov a luat boala de la fratele acestuia, in varsta de 3 ani, care nu era vaccinat.

Bebelusul era prea mic pentru a fi vaccinat. Vaccinul ROR se face la varsta de 1 an.    

Epidemie de rujeola la nivel national

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel national pe 5 decembrie. Epidemia a fost declarat dupa ce, in intreaga tara, au fost confirmate 2000 de cazuri in 29 de judete.

  • FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu Pediatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre