Dr. Alexandru Rafila: "Cand se va incalzi, raspandirea noului coronavirus va scadea"

/ / Modificat: 2020-02-24
Dr. Alexandru Rafila:

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a explicat ca rezistenta noului coronavirus, Covid-19, va scadea atunci cand temperaturile vor creste la peste 20 de grade. 

"Virusul rezista la o temperatura de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatura de 20...30 de grade. Daca temperaturile vor creste, atunci, cu siguranta, raspandirea virusului va scadea. Studiile arata ca rezistenta este foarte mult redusa in cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de putine cazuri in Africa si nu am asistat la transmitere secundara, datorita temperaturilor de acolo," a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Medicul mai spune ca virusul se distruge foarte usor cu ajutorul unui dezinfectant banal. Regulile de igiena sunt, der asemenea, importante pentru a tine virusul la distanta. 

"Acest virus se distruge relativ usor, la dezinfectanti banali, si nu cred că ar trebui sa fie probleme deosebite legate de dezinfectia sanitara. Mai degraba de comportamentul individual al fiecaruia. Utilizarea unei masti de protectie previne transmiterea acestei boli," a mai afirmat Alexandru Rafila.

Care este perioada de incubatie

Alexandru Rafila a mai spus ca durata maxima de incubatie este de 14 zile cu o medie de 5 - 7 zile. Se manifesta de la o simpla raceala pana la o forma grava, care aparem mai ales la persoanele varstnice. 

"Nu putem sa facem predictii, dar daca vor aparea cazuri in Romania, sa fim suficient de pregatiti noi, dar si cetatenii sa luam masuri, incat sa limitam transmiterea acestei infectii in comunitate," a mai declarat Alexandru Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Noul coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre