Depresia mamei duce la astm in copilarie

/ / Modificat: 2008-01-16
Depresia mamei duce la astm in copilarie





 




Un nou arata ca acei copii nascuti de mame care sufera de depresie cronica sau anxietate sunt expusi unui risc marit de aparitie a astmului, relateaza HealthDay News.

Cercetatorii canadieni raporteaza o crestere de 25% a sanselor de aparitie a astmului in copilarie din cauza expunerii la stresul mamei de la nastere pana la varsta de 7 ani. Nu s-a descoperit nici o astfel de asociere in cazul stresului matern de scurta durata cum ar fidepresia postpartum.

Descoperirile au fost publicate in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Stresul matern este doar unul dintre factorii care provoaca astmul si vestea buna este ca poate fi prevenit. Cercetatorii au revizuit fisele medicale provenind de la aproximativ 14. 000 de copii de la nastere pana la varsta de 7 ani.

Aproape unul din 5 copii inclusi in acest studiu au fost expusi la stres matern in primul lor an de viata. Incidenta astmului printre subiectii studiati a fost de 6,6%.

Foarte interesant este ca cercetatorii au observat ca stresul cronic al mamei a fost asociat cu un risc de aparitie a astmului mai mare cu 44% la copiii care proveneau din familii cu venituri mari decat la copiii din familii cu venituri mici.

Autorii studiului declara ca acest studiu trebuie completat de altele mai ample care ar putea sa ii includa in analiza si pe tati.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

16 Ianuarie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre