COVID-19. Avertisment sumbru de la specialisti: "Este un virus care va fi cu noi pentru mult timp"

/ / Modificat: 2020-03-09
COVID-19. Avertisment sumbru de la specialisti:

Dupa ce a erupt in China, in luna decembrie 2019, coronavirusul face din ce in ce mai multe victime si in tarile din Europa. In Italia, cea mai afectata tara de noul virus, au decedat 133 de persoane intr-o singura zi. In Romania au fost confirmate 15 cazuri cu COVID-19.

Doctorul , epidemilogul care a primit mai mult de douazeci de milioane de lire sterline de la guvernul britanic pentru a dezvolta un vaccin contra Covid-19, a vorbit despre cat de periculos este coronavirusil.

Ce stiu oamneii de stiinta despre acest virus?

"Cel mai ingrijorator lucru in ce priveste acest virus este capacitatea mare de contagiune si cea de a cauza afectiuni severe si chiar moartea. De la 1918, de la gripa spaniola, nu am mai intalnit un virus care sa combine atat de bine aceste doua caracteristici. 

Cred ca suntem in fata unui virus care ucide mult mai multi oameni decat gripa. Este un razboi de durata. Este un virus care va fi cu noi pentru mult timp. Multi epidemiologi cred ca este un virus care va deveni endemic la nivel mondial si va ramane pentru totdeauna. Daca ar fi sa pun un pariu, cred ca acesta este scenariul cel mai probabil," a precizat dr. Richard Hatchett, pentru channel4.com.

Avertismentul specialistului

Medicul, epidemiolog cu o experienta de 20 de ani, care a lucrat la Casa Alba pentru fostii presedinti George Bush si Barack Obama, a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste evolutia coronavirusului.

"Lucrez in domeniul prevenirii epidemiilor de 20 de ani si, fara nicio urma de subiectivism, fara sa agit spiritele si fara sa spun lucruri exagerate, aceasta este cea mai insapaimantatoare boala pe care am intalnit-o de-a lungul carierei mele si am avut de-aface cu maladii precum Ebola, MERS, SARS," a afirmat medicul. 

Sursa: channel4.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre