Copiii prematuri, aparati de paralizie cerebrala

/ / Modificat: 2008-02-01
Copiii prematuri, aparati de paralizie cerebrala





 




Un nou studiu american arata ca sulfatul de magneziu reduce la jumatate numarul de copii nascuti cu paralizie cerebrala din mame in pericol de nastere prematura, relateaza Medical News Today.

Autorii studiului au declarat ca medicii pot incepe sa previna paralizia cerebrala administrand acest medicament care nu are nevoie de aprobare deoarece deja este folosit pentru prevenirea nasterii premature.

Cercetatorii au analizat 2.241 de femei diagnosticate ca fiind in pericol de a naste prematur intre saptamanile 24 si 31. Femeile au primit la intamplare fie o injectie cu sulfat de magneziu fie un placebo.

Infuziile au inceput chiar in momentul in care a inceput travaliul. Daca nasterea nu avea loc in termen de 12 ore, infuzia era oprita si pornita mai tarziu cand femeia dadea semne ca se apropie iar nasterea.

Rezultatele au aratat ca nu exista nici o diferenta in ceea ce priveste mortalitatea infantila intre grupul care a luat sulfat de magneziu si grupul care a luat placebo. De asemenea, datele arata ca paralizia cerebrala moderata sau severa a aparut de doua ori mai putin la grupa careia i s-a administrat sulfat de magneziu decat la grupa care a luat placebo.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

1 Februarie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre