Autismul determina micsorarea amigdalelor

/ / Modificat: 2007-03-19
Autismul determina micsorarea amigdalelor

Cercetatorii sugereaza ca o zona din creier asociata cu invatarea si frica este redusa la persoanele cu autism. Intr-un studiu realizat pentru cea mai severa forma de alterare sociala s-a observat ca adolescentii si adultii cu autism au amigdalele mult mai reduse ca dimensiune decat cele normale.

Cercetatorii de la Universitatea din Winsconsin sugereaza ca amigdalele se pot micsora in cazul unui stres cronic datorat unei fobii sociale din copilarie. Studiul a fost publicat in Arhivele Psihiatriei Generale.

Din cei 54 de participanti de sex masculin cu varstele cuprinse intre 8-25 de ani la acest studiu, 23 aveau autism, iar 5 prezentau sindromul Asperger. Dimensiunea amigdalelor (cele doua grupuri de neuroni in forma de migdale, localizate in profunzimea creierului) a fost masurata cu ajutorul RMN-ului.

Persoanelor participante li s-a cerut indeplinirea mai multor sarcini asociate cu interactiunea sociala, precum recunoasterea expresiei fetei si urmarirea vizuala.

Participantii de sex masculin care aveau amigdalele reduse ca dimensiune, au fost mai lenti in a distinge expresiile emotionale si cele neutre. Aceiasi indivizi au prezentat forme severe de alterare a laturii sociale in copilarie.

Cercetatorii au gasit de asemenea o conexiune privind varsta, sugerand ca dimensiunea amigdalelor se reduce odata cu varsta – din copilarie spre perioada adulta in cazul persoanelor autiste cu forme severe de alterare sociala.

Hiperactivitatea

Conducatorul cercetarilor, Dr. Richard Davidson spune ca rezultatele cercetarilor indreapta privirile catre un model de autism in cadrul caruia creierul reactioneaza in primul rand la stres-ul cauzat de fobii, devenind hiperactivi, care va duce eventual la moartea celulelor sau la reducerea lor.

Copiii cu autism, care au mai putine probleme privind interactiunea sociala, prezinta o reducere mai lenta a amigdalelor decat cei care au dificultati.

Un studiu recent, publicat de Dr. Davidson ne informeaza ca fratii neafectati ce au un singur parinte comun, dar acesta afectat de autism, prezinta aceleasi diferente privind dimensiunile amigdalelor, au aceeasi expresivitate si proceseaza la fel informatiile emotionale.

Acesta a spus: "Impreuna, aceste rezultate ne aduc prima dovada ce ne ajuta sa facem o conexiune intre autism, reducerea dimensiunii amigdalelor si alterarea interactiunii sociale."

Profesorul Simon Baron-Cohen, directorul Centrului de Cercetare Cambridge pentru autism spune: "Aceasta hartie ne ofera o dovada importanta ce demonstreaza ca marimea amigdalelor este asociata cu forma severa de autism si calitatile sociale."

"In acest moment, trebuie sa descoperim daca aceasta diferenta neuronala este observata si in faza incipienta a dezvoltarii bolii si ce anume cauzeaza aceasta dezvoltare atipica."


19 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familii copii autisti

Articole recomandate

Citeste si despre