Alerta! S-a inregistrat al treilea caz de meningita in Romania. O fata este in coma

/ / Modificat: 2019-04-23
Alerta! S-a inregistrat al treilea caz de meningita in Romania. O fata este in coma

O fata in varsta de 15 ani a ajuns in stare grava la un spital din judetul Iasi, fiind suspecta de meningita meningococica. Aceasta este in coma.

Fata se afla, de luni, la un centru al Directiei pentru Protectia Copilului, dupa ce a fost gasita de politisti ratacind pe strazi. Ceilalti 11 copii, 13 angajati ai centrului si oamenii legii care au intrat in contact cu aceasta vor primi tratament impotriva bolii, iar centrul va fi dezinfectat.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, fata a fost internata cu suspiciune de colica renala. In urma analizelor, s-a evidentiat o infectie, a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat.

"Am fost anuntati de reprezentantii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situatia la Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi. Am inceput propria ancheta epidemiologica si asteptam rezultatele analizelor", a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada, pentru Agerpres.

Doua adolescente care au fost internate in acelasi salon cu pacienta suspecta de meningita primesc tratament profilactic, fiind luate masuri si pentru dezinfectarea salonului.

Al treilea caz de meningita

Luni, o alta adolescenta, din Botosani, a primit diagnosticul de meningita, insa o forma mai usoara, starea ei fiind stabila.

Saptamana trecuta o eleva de 18 ani de la liceul "Gheorghe Lazar" din Bucuresti a murit in doar 8 ore, boala avand o evolutie fulminanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Meningita

Articole recomandate

Citeste si despre