Acidul folic previne nasterea prematura

/ / Modificat: 2008-02-04
Acidul folic previne nasterea prematura





 




Acidul folic ar putea reduce riscul de nastere prematura cu chiar 50%. Conform unui nou studiu, suplimentele de acid folic luate cu minim un an inainte de conceptie ar putea reduce sansele nasterii prematura cu un procent de 50%, chiar pana la 70%, in functie de varsta, rasa si alti factori.

Studiul realizat de Institutul de Medicina din Statele Unite reprezinta o analiza bazata pe interpretarea efectelor acidului folic a 38.033 de participanti. Pana in prezent, numeroasele studii cu privire la acidul folic priveau doar efectele acestuia in perioada de sarcina, in complicatii precum preeclampsia, hipertensiunea cronica si malformatiile congenitale.

Consumul de acid folic cu cel putin un an inainte de conceptie reduc sansele cu 79% de a avea o nastere prematura in saptamanile 20-28 de sarcina si cu 50% in saptamanile 28-32 de sarcina.

Cunoastem deja cat de important este acidul folic in organismului nostru, in special inainte de conceptie si in primul trimestru de sarcina. Acesta previne aparitia unor probleme grave de sanatate a bebelusului precum spina bifida sau malformatii ale creierului si coloanei vertebrale.

Acest studiu ar putea demonstra si prevenirea complicatiilor in sarcina precum infarctul si bolile cardiovasculare.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

4 Februarie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre