Sarcina, nutritie si exercitiu

/ / Modificat: 2008-02-18
Sarcina, nutritie si exercitiu





 

Nutritia si exercitul in lunile anterioare perioadei de conceptie pot imbunatati sanatatea fizica si psihica.

 




Pentru viitorii parinti, reaprovizionarea resurselor necesare conceptiei si sarcinii, poate facilita conceptia si poate usura sarcina si nasterea.

Fiind in cea mai buna forma si conditie fizica ofera cel mai bun control asupra sarcinii si nasterii.

Cel mai bun moment de a intra in forma este inainte de sarcina, recompensele unei bune diete si a exercitiului regulat vor fi reflectate mai tarziu.

O alimentatie sanataoasa va avea un impact pozitiv asupra starii generale de sanatate, a echilibrului hormonal si va oferi corpului cele mai bune sanse de conceptie.

Mesele bine echilibrate si proaspat preparate va oferi corpului nutrientii de care are nevoie. Este recomandata includerea in alimentatie a carnii, pestelui, cerelalelor, legumelor si fructelor.

Trebuie alese grasimile nesaturate si trebuie consumati carbohidrati in cantitati moderate, precum cereale integrale, legume si frcute.

Fibrele sunt foarte importante intr-o dieta sanatoasa si pentru portia regulata de proteine. de asemenea, nu trebuie subestimata nici importanta cosumului recomandat de cel putin 6 pahare cu apa pe zi.

Greutatea pe perioada de sarcina afecteaza sanatatea mamei si influeinteaza greutatea bebelusului la nastere.

Supraponderabilitatea reduce fertilitatea atat la femei cat si la barbati. In plus, femeile care sufera de onezitate prezinta un risc mult mai mare de a pierde sarcina si de a avea complicatii in sarcina, precum diabet gestational si tensiune crescuta.

Subponderabilitatea poate de asemenea cauza probleme femelilor care isi doresc un copil. Femeile subponderale au mai putine sanse de a avea o perioada de ovulatie regulata, ceea ce scade sansele de conceptie.

De asemenea, au scanse mai mari de a da nastere unor copii cu greutate scazuta la nastere.

Lista beneficiilor aduse de exercitiu inainte de a ramane insarcinata este lunga. O sanatate fizica generala buna, controlul greutatii, echilibrul emotional si reducerea stresului sunt primele pe lista cuplurilor care doresc sa abia un copil.

Femeile in forma, au de asemenea, sanse mai putine de complicatii in timpul sarcinii si pot avea o nastere usoara si o recuperare mai rapida dupa nastere.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

18 Februarie 2008
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ajutor nutritionist sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre