Sarcina si produsele de curatenie

/ / Modificat: 2008-02-06
Sarcina si produsele de curatenie





 

Pe perioada de sarcina pana si modul in care femeile fac curatenie se schimba si sunt o serie de precautii care trebuie urmate pentru a nu pune in pericol sarcina si sanatatea copilului.

 




  • Locul in care se face curatenie trebuie sa fie foarte bine aerisit si daca este posibil trebuie chiar deschise ferestrele sau pornit un ventilator.

  • Pielea trebuie protejata de chimicalele care se regasesc in produsele de curatat. Este recomandat ca femeile insarcinate care fac curatenie, sa poarte bluze cu maneca lunga, pantaloni lungi dar si manusi de protectie.

  • Inainte de a se apuca de curatenie, femeile insarcinate trebuie sa citeasca foarte atent etichetele produselor pentru curatat pentru a vedea daca exista contraindicatii sau efecte adverse ale acestora in cazul utilizarii pe perioada de sarcina.

  • Niciodata nu trebuie amestecate doua produse pentru curatat, deoarece amestecul continutului chimic pe care il au produsele de curatat poate rezulta mirosuri toxice.

  • Femeilor insarcinate nu le este recomandat sa curete spatii foatre stramte care nu permit o ventilatie adecvata. De exemplu, in timpul perioadei de sarcina nu este recomandata curatarea cuptorului din cauza spatiului foarte stramt.

    Gabriela Hotareanu

    Redactor Copilul.ro

    06 Februarie 2008

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre