Polipii la copii
 

Dr. Corina Mella, asist. univ. la Clinica ORL de la Spitalul "Sf. Maria", specifica faptul ca, spre deosebire de adulti, la copii nodulii vocali de regula nu se opereaza.

Nodulii vocali la copii pot regresa doar cu repaus vocal. Dar in tratamentul nodulilor vocali infantili se apeleaza si la aerosoli, la medicamente antiinflamatoare, la ceva cortizon si bineinteles la repaus vocal, urmat de anumite sedinte de invatare a unei vorbiri care sa menajeze corzile vocale. La raguseala copiilor participa si adenoiditele acute, acele scurgeri de secretie din etajul superior al faringelui spre faringele mediu si spre laringe.


Copilul tuseste, isi drege vocea si ramane ragusit.

Aceasta raguseala persista cat timp va avea vegetatiile adenoide, adica polipii care trebuie indepartati. Se opereaza de polipi copiii ce nu respira bine, obligati sa respire pe gura, care nu dorm corespunzator, nu au pofta de mancare, nu li se dezvolta fata, sunt galbeni ca lumanarea si apar repercusiuni mai jos in laringe.

Florin Condurateanu

Jurnalul National

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raguseala la bebelusi

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul