Obezitatea afecteaza fertilitatea


Cercetatorii spanioli raporteaza ca mucoasa uterina sau endometrul joaca un rol mic, dar semnificativ in reducerea fertilitatii la femeile supraponderale, relateaza Reuters Health.

Rezultatele, spun ei, arata ca femeile supraponderale si obeze care fac tratamente de fertilizare cu ovule de la donatori ar trebui sa incerce sa slabeasca inainte de a ramane insarcinate pentru ca asa au mai multe sanse de reusita.

Se stie ca femeile obeze raman mai greu insarcinate si prezinta un risc crescut de pierdere de sarcina. Greutatea in exces poate afecta ovarele in producerea de ovule sau endometrul cand ovulul fertilizat este implantat.


Pentru a investiga rolul endometrului, specialistii au analizat 2. 656 de femei care faceau tratamente de fertilizare cu ovule care proveneau de la donatori cu greutate normala. Cercetatorii au observat ca pe masura ce indicele de masa corporala creste, rata de succes scade. Procentul sarcinilor care au rezistat peste 20 de saptamani la femeile cu greutate normala si subponderale a fost mai mare cu 7,2% decat la femeile supraponderale si obeze.

Pierderile de sarcina si sarcina ectopica (ovulul fertilizat se instaleaza in afara uterului) sunt de asemenea in stransa legatura cu indicele de masa corporala.

Specialistii au avut de observat doua lucruri importante si anume ca greutatea in exces are o influenta negativa asupra activitatii ovariene si extraovariene si corectia sa ar putea mari rata de succes a tratamentelor de fertilizare la femeile supraponderale sau obeze. Ei au adaugat de asemenea ca rolul endometrului pare sa fie unul mic, dar ar trebui sa fie luat in considerare.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

10 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul