Juriul a decis: Despagubiri pentru o femeie care s-a imbolnavit de cancer din cauza pudrei pentru bebelusi de la Johnson & Johnson

/ / Modificat: 2019-03-14
Juriul a decis: Despagubiri pentru o femeie care s-a imbolnavit de cancer din cauza pudrei pentru bebelusi de la Johnson & Johnson

Un juriu din California a acordat 29 de milioane de dolari despagubiri unei femei care a sustinut ca azbestul continut de pudra de talc produsa de Johnson & Johnson i-a provocat cancer de piele, potrivit The Guardian.

Verdictul marcheaza cea mai recenta infrangere pentru Johnson & Johnson care se confrunta cu mai mult de 13 000 de procese legate de pericolul din pudra de talc pentru bebelusi, pe care o comercializeaza.

Compania a anuntat ca va contesta decizia instantei la apel, invocand "vicii serioase si evidente de procedura." Johnson&Johnson ii acuza pe avocatii femeii ca nu au reusit sa demonstreze ca pudra de talc contine azbest.

"Respectam procedurile legale si reiteream faptul ca verdictele juriului nu sunt concluzii medicale, stiintifice sau de reglementare referitoare la un produs", a afirmat Johnson & Johnson intr-un comunicat.

Ce au stabilit juratii

Compania din New Jersey neaga faptul ca talcul provoaca cancer, sustinand ca numeroase studii si teste efectuate de autoritatile de reglementare din intreaga lume au aratat ca nu contine azbest si poate si folosita cu incredere.

Procesul a fost intentat de Terry Leavitt, care spune ca a folosit in mod regulat pudra de talc Johnson’s Baby Powder si Shower to Shower, in anii '60-'70. Femeia a fost diagnosticata cu mezoteliom malign, o forma rara de cancer, in 2017.

Juriul a deliberat timp de doua zile inainte de a pronunta verdictul.

In acest caz, juratii au stabilit ca produsele cu talc folosite de femeie aveau "defecte din fabricatie," iar compania nu ii avertizase pe clienti in legatura cu riscurile pentru sanatate.

In luna decembrie 2018, Reuters a publicat un raport in care se arata ca Johnson&Johnson stia ca talcul, atat in forma solida, cat si pudra, contine cantitati mici de azbest.

Pana acum, din 11 cazuri, trei au castigat in instanta daune totale in valoare de 4,69 miliarde de dolari, iar Johnson & Johnson a castigat alte trei cazuri. In 5 dintre acestea, juratii nu s-au pronuntat.

Compania Johnson&Johnson a contestat toate deciziile instantei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pudra talc bebelusi Pudra de talc Johnson & johnson

Articole recomandate

Citeste si despre