Intrebuintari mai putin stiute ale pudrei pentru bebelusi care iti pot face viata mai usoara

/ / Modificat: 2023-07-28
Intrebuintari mai putin stiute ale pudrei pentru bebelusi care iti pot face viata mai usoara

Pudra pentru bebelusi este un produs popular de zeci de ani, folosit pentru mirosul sau placut si pentru a preveni iritatiile. Cu toate acestea, cu ceva timp in urma s-a descoperit ca nu este foarte potrivita pentru cei mici, deoarece poate provoca probleme de respiratie si chiar le poate usca pielea delicata.

Desi este inca comercializat aproape peste tot in lume, acest tip de talc este descurajat de catre Academia Americana de Pediatrie; vestea buna este ca, datorita componentelor sale, poate fi folosit si in alte scopuri in casa, pentru a face viata mai usoara.

1. Indepartarea petelor de grasime

Atunci cand hainele sau tapiteria sunt patate cu un compus gras, este foarte greu de indepartat si suntem aproape intotdeauna nevoiti sa folosim un produs chimic agresiv.

Pentru a va scuti de bataie de cap, data viitoare cand vi se intampla acest lucru, aplicati doar putina pudra de talc pe zona afectata si lasati-o sa actioneze cateva minute inainte de a o clati. 

2. Utila pentru pastrarea manusilor 

Manusile de bucatarie au tendinta de a se deteriora usor din cauza mucegaiului cauzat de umiditatea la care sunt supuse.

Pentru a le pastra in stare buna pentru mai mult timp si pentru a preveni proliferarea microorganismelor in interiorul lor, adaugati putin pudra de talc de fiecare data cand terminati de le folositi. Puneti o cantitate mica in interiorul fiecarei manusi pentru a absorbi umiditatea.

3. Respinge furnicile

Datorita caracteristicilor volatile si repelente ale acestui produs, furnicile nu pot trece in casa si este o modalitate excelenta de a le tine la distanta. Este mai sigura si mai putin costisitoare decat otravurile de pe piata.

Distribuiti produsul la ferestre si in crapaturile prin care furnicile pot intra in casa, dar si in gradina. Inca nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa demonstreze eficacitatea sa.

4. Sampon pentru parul gras

La fel cum poate elimina de petele uleioase, pudra pentru bebelusi poate ajuta, de asemenea, la absorbtia excesului de uleiuri naturale ale corpului. Daca aveti un scalp gras, puteti presara putina pudra de talc pe scalp cu 15 minute inainte de a face dus.

5. Ideala dupa barbierit 

Pe langa faptul ca este un produs destul de ieftin pe piata, pudra de talc face minuni si pentru calmarea pielii dupa barbierit. Are un efect racoritor care elimina iritatiile cauzate de frecarea aparatului de ras.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pudra de talc Pudra talc bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre