Expunerea indelungata la soare dauneaza grav sanatatii

| | Modificat: 2005-06-08 13:18:41 

Intrucat sezonul estival s-a deschis, iar perioada concediilor petrecute la mare se aproprie, dermatologii atrag atentia asupra expunerii in mod repetat la razele ultraviolete care au efecte secundare grave asupra sanatatii. Astfel, o expunere indelungata la soare fara o protectie corespunzatoare reduce elasticitatea pielii si are un efect negativ asupra vascularizatiei si a alunitelor de pe suprafata trupului.

Cu toate acestea, dermatologii romani vor sa fie pregatiti, in fata avalansei de pacienti cu arsuri solare sau alte afectiuni induse de expunerea pe o perioada indelungata la soare, si in acest an, astfel ca, in perioada 1-4 iunie 2005, se va tine la Bucuresti cea de-a IV editie a Conferintei Nationale de Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala.


In cadrul acestei manifestari, la care sunt asteptati peste trei sute de medici specialisti in dermatologie sau din specialitati interesate de medicina estetica, atat din Romania, cat si din strainatate, se va pune in discutie problema expunerii indelungate la soare, dar si problemele cutanate ale imbatranirii.

Presedinta Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SMRE), Mihaela Leventer, a anuntat ca SRME va declansa in aceasta vara o campanie numita "Alerta la soare!", ce are ca scop educarea publicului in aceasta privinta.

Astfel, pe una dintre plajele litoralului romanesc va fi amplasat un cort unde medicii rezidenti voluntari vor oferi, celor doritori sa stie ce se intampla cu pielea lor si cu alunitele expuse la soare, consultatii gratuite si analiza computerizata a pielii.

Expunerea indelungata la soare provoaca si alte afectiuni, precum insolatiile sau in cazul celor care sufera de boli cardiovasculare poate induce infarctul.

Sursa: Curentul


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA