Deshidratarea da dureri de cap


Daca pana acum factorii cunoscuti de declansarea migrenelor erau stresul, somnul insuficient, omiterea uneia dintre mese, perioada menstruala, de curand, cercetatorii francezi au mai adaugat un vinovat: deshidratarea. Pornind de la observatia ca, dupa dializa si consum mare de alcool, ce provoaca deshidratare, apar durerile de cap, cercetatorii francezi au efectuat un studiu.

In cadrul acestuia au fost incluse 100 de persoane care sufereau de migrene.

Ele au fost rugate sa completeze chestionare cu privire la factorii declansatori ai migrenelor. Astfel, 80% dintre participantii la studiu au declarat ca stresul este factorul care le cauzeaza migrene, in timp ce 76% dintre subiecti au afirmat ca vinovat pentru problema lor este somnul insuficient.

Migrenele sunt cauzate si de consumul mare de alcool, 58% dintre persoanele implicate in studiu fiind de parere ca acesta este cauza migrenelor, iar 49% au dat vina pe mesele neregulate. Pentru migrenele a 40% dintre subiecti raspunzatoare este perioada menstruala.

Si prea mult somn poate provoca migrene (36% dintre participanti). La intrebarea daca au avut o criza de migrena atunci cand nu au baut destule lichide, 36% dintre subiecti au raspuns "da". Explicatia: deshidratarea produce dezechilibre ionice la nivelul celulelor cerebrale.

Sursa:  Jurnalul Nation al


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul