Alaptarea, benefica inimii

/ / Modificat: 2007-11-08
Alaptarea, benefica inimii





 

Un nou studiu sporeste lista de beneficii ale alaptarii la copii aratand ca atunci cand acesti copii ajung la maturitate au un nivel mai ridicat de colesterol „bun”, continut de HDL, relateaza Reuters Health.

Numeroase studii au aratat ca acei copii ai caror mame i-au alaptat au mai multe avantaje decat copiii hraniti cu lapte praf. Aceste avantaje includ mai putine infectii ale urechii, stomacului sau intestinului, mai putine probleme digestive, boli de piele si alergii si o probabilitate mai mica de a dezvolta o tensiune arteriala mare, diabet sau obezitate.

In prezent, un nou studiu arata ca bebelusii alaptati ajung sa aiba o stare de sanatate mai buna in cazul a doua boli de inima decat cea a copiilor hraniti cu lapte praf – niveluri de colesterol „bun” si un indice de masa corporala bun.

Studiul a inclus 962 de persoane cu varsta medie de 41 de ani. Aproximativ un sfert din copii fusesera alaptati timp de cel putin o luna. Cei care au niveluri mai mari de colesterol continut de HDL sunt mai bine protejati impotriva bolilor cardiovasculare ca de exemplu infarctul si atacul cerebral. Persoanele cu un indice de masa corporala mic sunt de asemenea expusi unui risc marit de boli cardiovasculare.

Desi diferentele de colesterol si indice de masa corporala intre copiii alaptati si cei hraniti cu lapte praf s-au dovedit modeste, cercetatorii le considera extrem de valoroase deaoarece arata ca nutritia din prima perioada de viata poate afecta sanatatea pe termen lung.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

8 Noiembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre