Vladuta Lupau rupe tacerea dupa depresia postnatala. Cum a reusit sa se vindece

/ / Modificat: 2022-10-14
Vladuta Lupau rupe tacerea dupa depresia postnatala. Cum a reusit sa se vindece

Vladuta Lupau si-a indeplinit cel mai mare vis, acela de a fi mama, in urma cu doua luni. Cantareata de muzica populara l-a adus pe lume pe baietelul ei, Iair, iar viata i s-a schimbat complet. Desi incerca de ani buni sa aiba un copil si pierduse deja doua sarcini, venirea pe lume a bebelusului a insemnat si numeroase provocari pe care proaspata mamica a trebuit sa le depaseasca.

Depresia postnatala nu a ocolit-o pe Vladuta Lupau, care a avut puterea sa vorbeasca despre acest subiect sensibil. Schimbarile hormonale si faptul ca toata viata unei mame se concentreaza asupra nou-nascutului determina aparitia depresiei postnatale. Multe mame se confrunta cu aceasta stare, care poate fi depasita mai repede sau mai greu, cu ajutor din partea celor dragi. Vladuta a avut parte de sprijinul neconditionat al familiei si mai ales al sotului ei si a reusit sa treaca cu bine peste perioada dificila. A gasit insa puterea sa vorbeasca despre ea, pentru a le incuraja si pe alte femei care se afla in situatia ei.

„In primele zile, pot spune ca am avut o usoara depresie. Mi se parea ca nu o sa stiu sa-l cresc, ca viata mea nu o sa mai fie la fel ca inainte, ma apuca plansul din orice. Eram super sensibila, dar am depasit in cateva zile acea perioada si am avut noroc ca Adi ma intelegea si incerca sa ma ajute, sa stea de vorba cu mine, sa ma asigure ca totul este si va fi bine si ca trebuie sa ne bucuram ca avem un copil minunat. Despre oboseala ce sa zic?! V-am zis si mai devreme, este cea mai mare boala a mea in prezent”, a spus Vladuta Lupau, intr-un interviu pentru Viva!

Vladuta Lupau s-a straduit ani buni sa ramana insarcinata, iar acum si-a vazut, in sfarsit, visul cu ochii. Vedeta a povestit in trecut ca a fost diagnosticata cu endometrioza, o afectiune care provoaca infertilitate si pe care multe femei o au si nici macar nu stiu. Dupa o interventie chirurgicala si doua sarcini pierdute, cantareata a reusit sa duca la capat o sarcina si a nascut, in urma cu doua luni, un baietel perfect sanatos. Vladuta si sotul ei l-au botezat recent pe fiul lor, iar artista i-a dedicat si o melodie micutului Iair, pe care l-a asteptat atat de mult.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii Depresia postnatala

Articole recomandate

Citeste si despre