Un Craciun modest. Cum isi vor petrece sarbatorile Adriana Iliescu si fiica sa, Eliza: „Nu avem bani de cheltuit”

/ / Modificat: 2023-12-18
Un Craciun modest. Cum isi vor petrece sarbatorile Adriana Iliescu si fiica sa, Eliza: „Nu avem bani de cheltuit”

Adriana Iliescu si Eliza, fiica sa, vor petrece Sarbatorile impreuna. Ca si anul trecut, cele doua vor petrece Craciunul intr-un mod simplu, dar plin de bucurie, in apartamentul lor modest din Bucuresti.

Adriana Iliescu povestea, anul trecut, ca nu pune accentul mai deloc pe lucrurile materiale si ca tot ce isi doreste de Craciun pentru ea si fiica ei este liniste. Femeia in varsta de 86 de ani povestea, la momentul respectiv, ca nu va face multa mancare - doar cateva sarmale, cat sa le ajunga pentru doua zile si, bineinteles, cozonac.

„O sa facem curat in toata casa pentru Sarbatori, nu plecam din Bucuresti. Nu avem bani de cheltuit. Craciunul este despre liniste, credinta si Nasterea Domnului. Eliza ma ajuta cu tot ce este nevoie…la curatenie, dar si la mancare.

Eliza nu se fereste de munca. Noi nu facem multa mancare. De exemplu, o sa pregatim vreo 30 de sarmale si ne ajung vreo doua zile. Mancam cam trei – patru sarmale la o masa. Nu putem manca mai multe. Am facut un calcul si o caserola de carne tocata este in jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru.

Nu o sa cheltuim mult. O sa facem si cozonac, bineinteles, dar mai mult, pentru noi doua treaba aceasta este ca o distractie, nu o vedem ca pe greutate. Daca nu o sa ne iasa cozonacul asa cum trebuie o sa mergem sa cumparam un cozonac din magazin si asta este”, a declarat Adriana Iliescu pentru Click.

Adriana Iliescu investeste majoritatea penisiei in educatia Elizei, care este studenta la doua facultati. Tanara a fost sefa de promotie la Colegiul „Dimitrie Paciurea” si a luat bacalaureatul cu media 9.50, iar acum urmeaza in paralel cursurile a doua institutii de invatamant universitar. Eliza Iliescu a intrat la Litere si intre timp a decis sa urmeze si o a doua facultate, cu taxa, Stiinte umane.

Desi Eliza si mama ei au venituri modeste, Adriana Iliescu spunea ca va face tot posibilul pentru a-si ajuta fiica sa mearga la doua facultati in paralel.

„Am facut un calcul si putem face asta. Poate vom lua si un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o suma pe care cred ca o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Stim amandoua ca nu va fi simplu. Dar cred cu tarie ca va reusi sa le faca fata”, a marturisit Adriana Iliescu, potrivit VIVA!.

In calitate de fost cadru universitar, Adriana Iliescu are o pensie de aproximativ 4000 de lei, la care se adauga o indemnizatie de 2000 de lei de la Uniunea Scriitorilor.

  • Surse: click.ro, viva.ro, cancan.ro, redactia.ro
  • Foto: Facebook, capturi YouTube

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun familie Mama si fiica

Articole recomandate

Citeste si despre