Suferinta cu care se confrunta fiul lui Adi Hadean: "100 de nopti in care stam treji sa vedem daca mai respira"

/ / Modificat: 2023-08-26
Suferinta cu care se confrunta fiul lui Adi Hadean:

Celebrul chef Adi Hadean, pe care romanii il stiu de la emisiunea Masterchef sau de la alte show-uri culinare, traverseaza o perioada dificila. El a povestit, intr-o postare pe Facebook, cu ce suferinta se confrunta fiul sau de numai 5 ani si, implicit si el si sotia lui. Baietelul, pe nume Vladimir, se numara printre romanii care sufera de alergie la ambrozie. Alergia face ravagii in fiecare an, din august pana in octombrie si din ce in ce mai multi romani au o sensibilitate crescuta la polenul acestei plante.

Desi cei care detin terenuri sunt obligati prin lege sa taie ambrozia care creste spontan pe pamantul lor, nu toti se supun legii, chiar daca exista amenzi prevazute. Adi Hadean a tras un semnal de alarma, prin intermediul paginii sale de Facebook. Celebrul chef a descris suferinta prin care trece familia sa, timp de mai bine de 3 luni pe an.

„Am in casa un copil care in ultimii cinci ani a pierdut cate 100 de zile si nopti pe an din cauza ambroziei. Si noi impreuna cu el. 100 de zile in care abia respira, in care fiecare iesire din casa aduce cu sine un chin pe care doar ceilalti alergici il cunosc, 100 de zile de reducere a mobilitatii si a activitatilor (cele mai multe dintre ele se suprapun cu scoala, oricum). 100 de nopti in care stam treji sa vedem daca mai respira si cat sunt de lungi perioadele de apnee, 100 de nopti in care se trezeste de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru ca nu mai poate respira. 100 de zile si nopti in care-si freaca ochii de parca ar vrea sa si-i scoata, din pricina mancarimii. 100 de zile in care ochii lui frumosi sunt tulburi si fata-i e tumefiata. 100 de zile si nopti de medicamente, pufuri si picaturi care nu au cine stie ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu stim ce efecte pe termen lung vor avea asupra sanatatii lui. Ce vreau sa spun cu postarea asta: consider ca responsabilitatea pentru starpirea ambroziei e la autoritati in intregime, incepand cu autoritatile locale si terminand cu Garda de mediu. (...) Alergia la ambrozie nu-i ca alergia la pisica. De pisica poti sa scapi. Ambrozia elimina milioane de spori dintr-o planta, spori care calatoresc zeci de kilometri si se agata cu carlige invizibile ochiului de orice mucoasa, iritand ochii, plamanii, caile respiratorii. Faceti-va naibii treaba, indolentilor, ca nu va platim sa stati degeaba, cum multi dintre voi credeti!”, a transmis Adi Hadean.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boala copii Vedete copii

Articole recomandate

Citeste si despre