Primavara Dior va fi transparenta

/ / Modificat: 2005-10-07
Primavara Dior va fi transparenta

Parisul a visat pentru o noapte cu Dior


Parisul a visat pentru o noapte cu Dior

La Galeriile Grand Palais, la exact 100 de ani de la nasterea celui mai influent designer francez, Christian Dior, britanicul John Galliano a creat momente de savoare intr-un show aniversar, demn de luat in seama.

Colectia primavara-vara 2006 a celui care a recreat eleganta la Casa Dior a fost si de data aceasta un triumf al imaginatiei.

Dupa ce a abordat tematic Rusia, Himalaya, Imperiul Incas, Africa, Hollywood-ul si Revolutia Franceza, John Galliano a provocat audienta de la Paris cu o colectie senzuala a carei tema a fost nudul. In ritmul alert al tobelor, manechinele au aparut pe podium din spatele unei oglinzi uriase purtand rochii vaporoase, trasparente, de culoarea pielii, prinse in snururi negre.

Materialele alese de Galliano pentru aceasta colectie au fost sifonul, matasea si tulul, toate combinate cu benzi din piele. Rochiile au fost asortate cu jachete din piele, cu tivuri colorate. Spectacolul de lumini care a insotit prezentarea s-a suprapus perfect cu nuantele alese de designerul britanic pentru rochiile purtate de manechine. Astfel, aproape de finalul prezentarii, modelele au defilat in rochii in nuante calde de roz, verde sau galben.

Au placut si camasile transparente din matase purtate cu pantaloni si asortate cu veste, genti si sacuri din piele. Asa cum singur a marturisit, Galliano a respectat toate caracteristicile stilului Dior, la care adauga intotdeauna un tiv, o dantela, ceva in plus, care-i da eleganta specifica brandului.

"A fost fantastic, dramatic si foarte sexy", a declarat actrita Rachel Weisz, prezenta la show-ul de la Grand Palais. "Mi-a placut cum totul a pornit de la nud, fara prea multa culoare. Foarte sexy. Galliano e favoritul meu", a adaugat starul din "Basic Instinct", Sharon Stone, care este si noua imagine a casei Dior. A fost cu siguranta un nou look pentru designerul casei Dior, numit, pe buna dreptate "copilul salbatic al modei britanice".

La Paris, prezentarea aniversara a lui Galliano a readus pe podium femeia Dior: umeri ridicati, siluete de clepsidra, fuste ample si despicaturi adanci, abia acoperite, pentru trupuri perfecte.

O alta colectie asteptata la Paris este cea a Casei Yves Saint Laurent. Dupa moartea lui Christian Dior, marca a continuat sa existe in creatiile Yves Saint Laurent, John Galliano, Marc-Bohan si Gianfranco Ferre.

Urmeaza colectiile primavara-vara 2006 ale creatorilor Christian Lacroix, Chanel, Alexander McQueen si Jean Paul Gautier, ale carui haine sunt inspirate de camasile purtate la tara de femeile din Romania si Ucraina.

Sursa: Averea


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre