Oana Roman, in doliu. Mama ei s-a stins la 83 de ani: "Tot ce sunt iti datorez"

/ / Modificat: 2024-02-23
Oana Roman, in doliu. Mama ei s-a stins la 83 de ani:

 

Oana Roman a anuntat vineri dimineata ca mama ei a plecat intr-o lume mai buna. S-a stins la azilul de lux in care isi petrecuse ultimele luni din viata, pentru a beneficia de tratmentele si ingrijirile de care avea nevoie din cauza starii precare de sanatate.

Mioara Roman a murit la 83 de ani

Oana Roman a transmis un mesaj emotionant dupa ce a aflat ca mama ei s-a stins:

"Drum lin, mama mea buna si frumoasa! Ingerii sa te vegheze si sa povestesti tuturor, acolo sus, toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt iti datorez! Multumesc, mamica mea, pentru tot! Te iubesc si te vor iubi mereu! Dumnezeu sa te ierte si sa te odihneasca in pace".

Fosta sotie a lui Petre Roman era internata intr-un azil din Snagov si avea mari probleme de sanatate, printre care Parkinson si o degenerare neurocognitive severa. Oana Roman este fiica ei din mariajul cu Petre Roman, in timp ce Catinca Roman este fiica rezultata din casatoria cu Iosif Zilahy.

Din pacate, Oana Roman nu a putut sa ii fie alaturi mamei sale in ultimele clipe de viata. Aceasta se afla in vacanta cu fiica ei, in Egipt, cand Mioara Roman s-a stins.

Azilul, un mod de a-i prelungi viata in demnitate

Acuzata ca si-ar fi neglijat mama internand-o intr-un centru de ingrijire, Oana Roman a explicat ca, din cauza numeroaselor ei probleme de sanatate, a fost, de fapt, cea mai buna decizie:

„A fost cea mai buna decizie pe care puteam sa o fac pentru ea din doua motive: sa-i prelungesc viata si sa-i prelungesc viata în demnitate. (…) Din pacate, aceste degenerari cognitive sunt foarte rapide, ele avanseaza foarte rapid, iar stiinta inca nu a descoperit nicio modalitate de a le tine in loc sau de a le da inapoi. Lucrurile au evoluat rapid, din pacate. Daca ea acum doi ani, un an si jumatate era bine, acum nu mai este acelasi lucru. Am discutat cu toti doctorii, cu psihiatrii, cu toata lumea, impreuna cu ei am decis ca varianta cea mai buna ca aceasta degenerare sa fie tinuta sub control si pentru ca ea sa nu se degradeze prea repede e sa stea intr-un loc in care sa primeasca toate ingrijirile de care are nevoie in timp real”.

FOTO: Facebook/Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oana roman Mama si copilul

Articole recomandate

Citeste si despre