O vedeta atrage atentia: "Nu mai pupati bebelusii pe manute"

/ / Modificat: 2019-02-13
O vedeta atrage atentia:

Prezentatoarea TV Ela Craciun, mama a trei copii, s-a aratat deranjata de persoanele care pupa bebelusii pe manute, chiar daca sunt rude sau apropiati. Vedeta sustine ca acest obicei ar putea dauna sanatatii celor mici.

"Tendinta oamenilor atunci cand vad un copil mic e sa se indrepte direct spre el si sa il giugiuleasca. Si asta nu e valabil numai atunci cand vorbim de persoane apropiate, se intampla chiar si cu strainii. Sunt sigura ca daca ati discutat cu medicul vostru v-a spus acelasi lucru: bebelusii au sistemul imunitar fragil si orice contact cu un virus se poate transforma intr-o complicatie de toata veselia.

Am constatat ca oamenii au impresia ca manuta e un loc safe in care ii pot pupa, in detrimentul obrajorilor, ceea ce e complet gresit. Inainte sa scriu acest articol am discutat si cu pediatru nostru si orice medic va va spune acelasi lucru: nu mai pupati bebelusii pe manute.

Ideal ar fi sa-i admiram de la distanta, iar cand vine vorba de pupat manutele sunt o zona pe care ar trebui sa o evitam cu strictete. Bebelusii isi duc constat mana la gurita, baga degetul in gura si ajung astfel in contact cu toti microbii de pe buzele adultilor. Daca e vorba de straini, fara indoiala, nu au de ce sa iti atinga bebelusul, iar daca e vorba despre persoane din familie sau prieteni apropiati, recomandati-le sa il pupe pe caput sau pe piciorus.

Asadar, fie ca e vorba de spalat pe maini sau de orice fel de atingere, nu uitati ca bebelusii si copiii mici sunt foarte fragili si ca noi, adultii, venind din colectivitate putem prezenta un mare risc pentru ei. Iar mamicilor le doresc sa isi sustina cu fermitate punctul de vedere. Cand vine vorba de sanatatea copilului vostru, mamica este cea care stabileste regulile, iar cei din jur nu au decat sa ii faca pe plac," a scris Ela Craciun pe blogul ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ela craciun Nou nascut

Articole recomandate

Citeste si despre