Mark Zuckerberg a postat o poza pe Instagram in care a cenzurat chipurile fiicelor sale! Mesajul din spatele acestor fotografii

/ / Modificat: 2023-07-17
Mark Zuckerberg a postat o poza pe Instagram in care a cenzurat chipurile fiicelor sale! Mesajul din spatele acestor fotografii

Mark Zuckerberg a postat recent pe profilul sau de Instagram o fotografie cu familia sa, in care a cenzurat chipurile fiicelor sale mai mari Maxima si August. Acest lucru a adunat o multime de reactii din partea internautilor. In timp ce unii vad asta ca pe un act de ipocrizie, avand in vedere ca firmele sale se bazeaza pe publicarea si comercializarea datelor personale ale utilizatorilor, altii il vad ca pe un avertisment in ceea ce priveste siguranta copiilor pe retelele de socializare.

Acesta este un mesaj foarte puternic si depaseste cu mult siguranta de care au nevoie copiii doar pentru ca sunt copii de celebritati. 

Este clar ca siguranta acestor copii implica incercarea de a le pastra anonimatul, dar aceasta problema poate fi extrapolata la oricine altcineva.

Hartuitorilor nu le pasa daca ai bani sau nu, daca esti faimos sau nu, sau daca ai mii de urmaritori sau nu: "prada" este copilul. Daca tu, ca parinte, ii expui in mod public, nu faci decat sa facilitezi ca imaginea lor sa ajunga in maini gresite.

Confidentialitatea copiilor in social media este o problema prioritara

Se pare ca, in ultimele luni, problema confidentialitatii copiilor pe retelele de socializare a fost agitata de masuri precum cele propuse in Franta, unde un proiect de lege urmareste sa interzica parintilor sa posteze si sa impartaseasca fotografii ale copiilor lor online.

Problema este cu atat mai importanta, cu cat exista un val de influenceri care isi bazeaza continutul pe proprii copii, punandu-le toate informatiile pe tava si facilitand astfel accesul pedofililor la minori.

Cu siguranta este nevoie de o dezbatere profunda si de masuri urgente pentru a-i proteja pe copii, care sunt cei mai vulnerabili in acest caz. 

Deocamdata, ramanem cu imaginea postata de Mark Zuckerberg, in care fiicele sale mai mari au imaginea cenzurata, dar si cu unul dintre cele mai populare comentarii ale internautilor: "Nici macar Zuck nu are incredere in platformele sale pentru a expune fetele copiilor sai".

FOTO: instagram.com 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii

Articole recomandate

Citeste si despre