Fetita lui Laurette, batuta si umilita la scoala. "Nu-i schingiuiti sufletul doar pentru ca este mulatra"

/ / Modificat: 2019-11-18
Fetita lui Laurette, batuta si umilita la scoala.

Fetita lui Laurette, Serena, a fost batuta si umilita de un coleg la scoala. Mulatra povesteste ca nu este pentru prima oara cand se intampla asta si a posta un mesaj absolut cutremurator pe pagina sa de socializare.

"Toata copilaria mea, si mai apoi adolescenta au fost umbrite de rautatile colegilor de scoala legate de culoarea pielii mele. Am sperat ca odata cu trecerea la democratie, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea catre Vest, cu evolutia sociala, aceste lucruri vor disparea. Discriminarea rasiala in Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din pacate, copila mea traieste acelasi scenariu pe care si eu l-am suportat cand aveam varsta ei. Pentru ca este de culoare. Pentru ca scoala in care invata NU ia masuri.

Bullyingul repetat la care este supusa Serena de catre acest copil a fost tolerat de scoala, plangerile mele ai fost considerate "rasfat tv." 

Astazi ma vad nevoita să cer public doamnei ministru a Invatamantului sa ne faca dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mama singura. Copilul meu nu trebuie batut, scuipat, batjocorit doar pentru ca are o alta culoare a pielii. Sunt o mama singura si lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci și cu o mentalitate extrem de primitiva. 

fetita laurette

Scoala nu face nimic pentru a-mi proteja fetita. Pentru ca daca ar fi facut, nu ajungeam in situatia de a o aduce acasa mutilata de acelasi coleg care in timp a mai lovit o de nenumarate ori. Poate ca orice mama ar fi avut instinctul de a calca in picioare tot in jur in acel moment in care si-a vazut copilul plin de sange si cu dintisorul spart. Dar, in ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi-am stavilit impulsul si am incercat sa imi caut dreptatea la conducerea scolii. Care musamalizeaza intregul incident.

Asa ca cer public doamnei ministru, dascal la randul ei, sa-mi ajute fetita. Sa-i spuna dansa ca școala nu inseamna numai batai si jigniri, ci este locul in care va invata sa scrie, sa socoteasca, sa rada, sa respecte, sa pretuiasca, sa iubeasca, sa isi faca prieteni si sa isi aminteasca, peste ani, cu drag si nostalgie de "doamna" ei. 

Va rog nu-mi schingiuiti sufletul copilei mele doar pentru ca s-a nascut mulatra!," a scris Laurette pa pagina sa de socializare.

Taguri Laurette Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre