Drama actorului Alex Bogdan din „Tati part-time”. Mama sa a murit in timp ce el se pregatea sa urce pe scena

/ / Modificat: 2024-01-19
Drama actorului Alex Bogdan din „Tati part-time”. Mama sa a murit in timp ce el se pregatea sa urce pe scena

Alex Bogdan a devenit cunoscut publicului larg dupa ce a jucat in serialul „Mondenii”, unde a fost, mai multe sezoane la rand, Rachetzul. Actorul in varsta de 37 de ani s-a nascut la Targu Ocna si a urmat cursurile facultatii de Arte, Teatru si Film din cadrul Universitatii Hyperion din Bucuresti. A absolvit ulterior Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale' Bucuresti, Facultatea de Teatru, Specializarea Regie Teatru.

Pe langa rolul din „Mondenii”, care l-a si consacrat, si rolurile in diferite piese de teatru, Alex Bogdan a participat si la emisiunea „Masked Singer Romania”, sezonul 2 si a fost concurent la „Sunt celebru, scoate-ma de aici!”. Acum, actorul face echipa cu Eva Maruta in filmul de comedie „Tati part-time”, care se bucura deja de succes in cinematografe.

In spatele zambetului pe care il afiseaza la fiecare aparitie publica, insa, Alex Bogdan ascunde o mare suferinta. Si-a pierdut mama in pandemie. Actorul a aflat ca mama lui se stinge cu doar cateva minute inainte sa urce pe scena. De altfel, Alex Bogdan a marturisit ca timp de un an de zile nu a mai putut urca pe scena, fiindca ajunsese sa asocieze teatrul cu aceasta tragedie.

Mama lui Alex Bogdan a murit in pandemie, dupa 9 ani de suferinta

Invitat anul trecut in podcastul „Fain si Simplu” moderat de Mihai Morar, Alex Bogdan si-a pus sufletul pe tava si a vorbit despre cele mai grele momente din viata lui. Cel mai dureros a fost, fara indoiala, pierderea mamei sale.

Mama actorului s-a stins din viata in pandemie, dupa 9 ani de suferinta. Alex se pregatea sa urce pe scena teatrului in momentul in care a aflat ca mama lui nu mai este. Acesta a recunoscut ca a suferit enorm ca nu i-a putut fi alaturi din cauza restrictiilor de la vremea respectiva.

„Mama mea s-a chinuit noua ani. Eu filmam la Iura Luncasu, am avut spectacol in Bucuresti. La ora sapte si zece minute, mama murea in spital. Era pandemia si nu ne lasau sa intram in spital. Am incercat prin toate relatiile de prin Onesti macar sa intre tata.

Ne asteptam sa se intample, dar nu credeam ca totul se va intampla atat de repede. Voiam macar sa ii spuna ceva din partea noastra, ca o iubim sau orice, macar sa fie cu ea acolo. Inainte sa decoleze avionul, m-a sunat frate-miu sa-mi spuna ca mama a murit.

Am ajuns in Iasi pe la ora noua jumatate, zece. La ora sapte dimineata aveam de filmat ultima scena din film, care era romantica, cu iubire, pana seara la ora noua. Seara am ajuns acasa, am stat cu tata, am luat-o pe mama de la morga, am depus-o la capela si m-am intors in Iasi, unde am mai avut doua nopti de filmare, comedie romantica”, a povestit Alex Bogdan in podcastul lui Morar.

Actorul spune ca dupa moartea mamei sale, nu a mai putut urca pe scena timp de un an, mai ales ca atunci cand a aflat ca mama lui se stingea, el se pregatea pentru un spectacol:

„La ora 7, cand eu incepeam spectacolul, mama murea. Fix cand am inceput spectacolul, ea se stingea la spital. Si mi-a fost scarba de teatru. E ceva ce am inceput sa refuz cu totul. Toata experienta m-a facut sa ma uit la actorie ca la ceva ca e sinomin cu durerea maxima. Si nu am mai putut sa joc 1 an”, a marturisit Alex Bogdan.

De atunci, actorul nu a mai intrat in niciun proiect:

„Nu am mai intrat in niciun proiect de atunci, mi-e foarte greu sa joc, dar cred ca de la anul o sa fiu pregatit”, a marturisit acesta intr-un interviu recent pentru VIVA!.

„O zi din viata mea este o pledoarie pentru normalitate. Merg la sala, fac curat prin casa, schimb nisip la pisici, mai joc un tenis de camp, ies la bere, merg la teatru, la filme. Nu fac nimic special”, a mai spus actorul.

Ultima amintire pe care o are cu mama sa: Era pe pat si am stiut ca atunci e ultima oara cand o s-o vad

Alex Bogdan a povestit emotionat despre ultima imagine cu mama sa si ultimele cuvinte ale acesteia:

„E ultima imagine pe care o am cu mama, eram pe hol, ieseam din casa si n-o sa uit toata viata. Era pe pat si am stiut ca atunci e ultima oara cand o s-o vad. Am stiut. Era fericita ca a prins-o pe Cata si i-a spus lui Cata la ureche ca-i pare asa de rau ca nu mai poate sa stea cu noi.

M-a rupt total, m-a rupt in mii de bucati. Tata a zis, ne-a lasat o hartie. Ca stii cum ma gandesc eu, ultimele ganduri pe care le lasi marturie pe foaie si o sa ramana pe veci scrise, sa le putem citi ca alea au fost ultimele ei ganduri.

Si ce a scris mama, cu liniuta: codurile, parolele, tot, de nu stiu ce, astea sunt codurile asa. Vezi sa faci curat, sa tii casa. Te rog nu te certa cu baietii, ai grija sa nu va certati intre voi. Chestii punctuale ale unui om care e ca si cum pleaca intr-o vacanta. Eu nu o sa mai fiu o perioada aici, dar te rog ai grija de lucrurile astea”, a spus Alex Bogdan.

Alex Bogdan a fost dependent de jocurile de noroc

Putini stiu ca Alex Bogdan a fost dependent de jocurile de noroc. Tot in podcastul lui Mihai Morar, actorul a vorbit despre acest episod sumbru din viata sa, pe care il regreta si acum. Acesta a marturisit ca a frecventat salile de jocuri la 20 de ani, acolo unde a dezvoltat o adevarata dependenta cu care a luptat timp de noua ani.

Desi se simtea vinovat pentru ca petrecea mult timp cu jocurile de noroc si cheltuia sume uriase, Alex Bogdan spune ca nu se putea opri si considera ca acest fenomen al „pacanelelor” va avea efecte groaznice asupra Romaniei.

„Cred ca stiam intr-un fel ce dezamagire sunt. Trebuia, de fapt, sa accept ca am produs cea mai mare dezamagire familiei, sa ajungi in punctul ala, adica sa-ti toci banii. In continuare, eu speram ca daca mai merg o data poate repar totul ca fac rost de toti banii aia si ii pun acolo e ca si cum, miraculos, nu am facut nimic.

Eu in continuare ma mai duceam si existau momente in care pierdeam foarte mult, tot acolo ii si faceam banii aia si devenea tot cazinoul salvarea. Si tot te tine in spirala aia. Este ingrozitor si efectele vor fi resimtite cat de curand in societatea romaneasca.

Este cea mai mare pandemie cu adevarat, in adevaratul sens al cuvantului, o pandemie tacuta, care efectiv, in momentul asta isi face efectul”, a spus actorul din „Tati part-time”, in cadrul podcastului.

Alex Bogdan a mai dezvaluit ca dependenta de jocuri l-a adus in stadiul in care era in stare sa ceara bani cu imprumut unei persoane cu care se vazuse abia de doua ori in viata. Mama lui a fost cea care a reusit sa descopere ce se intampla cu el, dupa mult timp in care a ascuns de cei dragi situatia grea cu care se confrunta.

„Am gresit-o rau cu cazinoul, cu toate astea. I-am ascuns mult timp, Doamne cat am mintit! Doamne, cat am putut sa mint! Si pe o mama nu ai cum s-o minti. Si m-a simtit si a zis: „Ceva e cu tine, faci tu ceva. Joci la d-alea.” Trebuia, de fapt, sa accept ca am produs cea mai mare dezamagire familiei”, a explicat actorul pentru Click.ro.

Alex Bogdan a fost sportiv de performanta. A renuntat dupa o accidentare grava

Alex Bogdan a fost sportiv de performanta, insa o accidentare grava l-a facut sa renunte la antrenamente. Actorul este multiplu medaliat la concursurile nationale de atletism.

„Sunt multiplu medaliat la concursurile nationale de atletism. Nu stiu exact cate medalii am, dar sunt ceva. Aur la lungime, la octatlon, la aruncarea greutatii, am record national la octatlon care rezista de 21 de ani. In lumea atletismului, chiar eram cineva. Mi-as dori eu sa am perfomante asemanatoare in actorie sau regie, dar e mai greu. Cu timpul, cine stie, poate o sa reusesc. Inca nu am am atins nivelul in actorie la care visez, dar sunt pe drumul cel bun, sper.

Am invatat tarziu in viata ca totul se intampla cu un scop. La momentul acela, am crezut ca viata mea se sfarseste. Ani de zile de antrenamente dure aruncati la gunoi. Nu m-am incalzit cum trebuie inaintea unei probe si am facut o ruptura de muschi. Am facut tot felul de tratamente, masaje, bai cu namol si, pana la urma, m-am reparat. Dar la cap n-am reusit sa ma repar, asa ca n-am mai fost la capacitatea mea maxima.

Stiam ca e finalul de cursa pentru mine si chiar eram panicat, pentru ca nu stiam ce sa fac mai departe. Nu excelam la scoala, nu prea aveam pasiuni. Atletismul era viata mea. Dar cred ca m-a ajutat mult ca eram foarte sugubat, asa ca a devenit limpede ca trebuie sa ma indrept catre actorie. De acolo, e istorie”, a marturisit Alex Bogdan, intr-un interviu recent pentru VIVA!.

  • Surse: viva.ro, click.ro, spynews.ro, unica.ro
  • Foto: Instagram, Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Drama copil Actrite, actori, cantareti Vedeta

Articole recomandate

Citeste si despre