De ce printul William nu poarta verigheta - dar Harry, da

/ / Modificat: 2024-02-07
De ce printul William nu poarta verigheta - dar Harry, da

Milioane de oameni din intreaga lume i-au urmarit pe Kate si William cum la nunta lor, in 2011, dar probabil ca doar unele persoane agile au observat ca William nu a purtat niciodata verigheta, insa fratele sau, Printul Harry, a purtat.

De ce nu poarta printul William verigheta?

Faptul ca William nu va purta o verigheta a fost anuntat chiar inainte ca nunta regala sa aiba loc si nici nu i-a fost adusa una in timpul ceremoniei de la Westminster Abbey. In schimb, fratele sau, Harry, a primit verigheta la ceremonie si a purtat-o inca din anul 2018. 

La momentul respectiv, o sursa care a vorbit cu The Mirror a pus acest lucru pe seama "preferintelor personale". "El nu este adeptul bijuteriilor", a spus sursa. "Nu a purtat niciodata. A decis ca nu vrea sa poarte una acum. Totul tine de preferintele personale".

Preferinta lui Harry a fost, evident, sa opteze pentru o verigheta, iar a sa este realizata din platina si are un finisaj texturat - conform site-ului Familiei Regale.

Printul Philip nu a purtat niciodata verigheta 

De asemenea, printul Philip nu a purtat niciodata verigheta si, de fapt, acesta este un obicei relativ modern pentru barbati. Potrivit BBC.

Cu toate acestea, expertii care au vorbit pentru BBC au explicat ca, inainte de mijlocul secolului XX, aproape niciun barbat nu purta verighete si ca acest lucru s-a datorat unei serii de motive, printre care si faptul ca perceptia asupra casatoriei s-a schimbat pe masura ce femeile au obtinut mai multe drepturi.

Atat Meghan, cat si Kate poarta verighete din aur galez, o traditie care dateaza de la regina mama, care, pe vremea cand era Lady Elizabeth Bowes-Lyons, a primit un inel facut din aurul rar Clogau in 1923, cand s-a casatorit cu viitorul George al VI-lea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Printul william William si kate Printul harry Meghan markle printul harry

Articole recomandate

Citeste si despre