Dana Rogoz, reguli stricte in educatia copiilor. Ce limite le-a impus micutilor sai

/ / Modificat: 2023-09-05
Dana Rogoz, reguli stricte in educatia copiilor. Ce limite le-a impus micutilor sai

Dana Rogoz a marturisit ca tine cont de niste reguli foarte clare atunci cand vine vorba despre cresterea celor doi copii ai sai. Intr-un interviu recent, actrita a povestit despre cum este ea ca mama si cum face fata tuturor provocarilor, dar si schimbarilor permanente din viata ei. 

Dana a marturisit ca fiul sau Vlad, in varsta de 9 ani, nu are un telefon mobil pentru ca el nu este interesat de retelele de socializare sau alte aplicatii populare in randul copiilor. 

De asemenea, actrita a marturisit ca ea a fost crescuta de parintii sai cu spiritul fricii, lucru pe care a incercat sa nu il transmita copiilor sai. 

„Sunt foarte multe posibile pericole. Nu traiesc chiar asa cu drobul de sare. Nu vreau sa le transmit ca traiesc intr-o lume periculoasa. Sincer, si copilaria mea avea si ea o groaza de pericole, numai ca nu le stiam. Nu ajungeau sa fie la fel de viralizate. Parintii ne lasau cu cheia de gat, ne intorceam de la scoala singuri… Poate ca existau mai multe pericole, dar noi nu stiam.

Acum exista si camere de supraveghere peste tot. Noi nu traiam cu frica aia . N-as vrea ca ai mei copii sa traiasca cu panica, cu chestia asta irationala. As vrea sa le dau incredere ca pot, ca sunt iubiti, ca noi suntem langa. Daca exista un atasament din asta puternic, asta ii ajuta pe ei. De evenimente neplacute nu stiu cat poti sa te feresti”, a declarat Dana Rogoz pentru Fanatik.ro. 

„Vlad, care are 9 ani, nu are telefonul lui, nu are cont pe Instagram”

Dana Rogoz a marturisit ca a limitat accesul la internet copiilor,  insa este constienta ca nu ii poate tine intr-o bula, intr-o lume a tehnologiei. 

„In ceea ce priveste accesul lor pe internet, el este monitorizat. Ei nici n-au ajuns sa fie interesati de social-media. Nici nu sunt la varsta aia, nici Vlad care are 9 ani… Nu are telefonul lui, nu are cont pe Instagram, nu e neaparat interesat de asta. Si cand intra undeva si vede un continut daca il sperie, ii spun sa vina sa mi-l arate si vorbim despre el. Incerc cumva sa fiu conectata cu ce inseamna mediul din ziua de azi.

Nu ii poti tine intr-o bula. Incerc sa inteleg ce se intampla in jurul nostru ca sa pot sa am o discutie ideal vorbind inainte ca ei sa fie expusi unor posibile pericole. Tot ce poti face ca parinte e sa fii informat si sa incerci sa prevezi anumite situatii.

Altfel, trebuie sa lucrezi la increderea in sine a copiilor. Sa existe un atasament solid, ca sa stie sa vina la tine cand are o problema. Cred ca fiecare generatie are propriile obstacole, propriile pericole”, ne-a mai spus Dana Rogoz despre cum vede ea parentingul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reguli stricte Dana rogoz Copii

Articole recomandate

Citeste si despre