Cristina Siscanu, pusa la zid de mamele de pe internet. Cum si-a aparat vedeta fiica

/ / Modificat: 2024-02-18
Cristina Siscanu, pusa la zid de mamele de pe internet. Cum si-a aparat vedeta fiica

 

Cristina Siscanu si Madalin Ionescu sunt foarte activi in mediul online, acolo unde le arata fanilor lor fragmente din viata de familie. Din cand in cand, cei doi posteaza secvente si cu fiica lor cea mica, Petra, iar unele ipostaze ii scandalizeaza pe internauti. Cristina Siscanu a fost trasa recent la raspundere de catre cei care o urmaresc, pentru comportamentul fetitei ei.

Intr-un filmulet publicat de prezentatoarea TV, fetita ei il tragea la raspundere pe Madalin Ionescu, pentru ca statea cu telefonul in mana. Petra s-a suparat pentru ca tatal ei petrecea prea mult timp pe telefon si ea a trebuit sa il astepte in magazin. Multi dintre cei care au vazut imaginile s-au aratat indignati de comportamentul micutei, spunand ca este rasfatata si ca un copil nu ar trebui sa isi traga la raspundere parintii in acest fel.

Cristina Siscanu a tinut sa lamureasca situatia si a spus ca nu este o dovada de proasta crestere, ci a faptului ca isi creste fetita libera sa spuna ce simte si ce gandeste:

"Nu este nici dovada de obraznicie, nici dovada de rasfat. Daca exista asa ceva, in primul rand, nu as fi postat un astfel de video si as fi corectat un astfel de comportament. Eu incurajez un astfel de comportament copiilor mei pentru ca este un comportament sanatos, sanatos in dezvoltarea lor. Un copil nu trebuie sa stie de frica. Un copil trebuie sa inteleaga lucrurile, iar pentru asta parintii trebuie sa depuna munca".

"Un copil trebuie indrumat"

Cristina Siscanu a explicat ca in familia sa se pune mare pret pe expunerea sentimentelor si pe indrumarea copiilor.

"Evident, un copil nu trebuie lasat, el trebuie indrumat. Copiii invata de la parinti, nu anume prin felul in care parintii spun sa nu faca in vreun fel, ci prin imitare. De exemplu, Petra vede la noi ca daca nu ne convine ceva spunem. Nu de dragul de a mentine armonia sa acumulam frustrari. Toti in familie isi expun sentimentele. Asa mi se pare sanatos. Au spus niste doamne „Vai, eu nu as permite asa ceva copiilor mei!”. Pe bune? Este foarte grav daca nu le permiteti asa ceva. Copiii cand ajung adulti, daca parintii nu le permit, fie la un moment dat vor exploda si se razvratesc, fie vor deveni niste adulti umili in fata altor persoane, in fata unor situatii si asa mai departe".

Nu vor avea puterea sa isi impuna punctul de vedere, sa faca ceea ce simt si de aici multe alte probleme. Lasati copiii sa se manifeste! Daca o fac deplasat, lucrurile astea se pot corecta si aici intervine maiestria parintelui de a corecta aceste lucruri. Trebuie sa lasi copiii sa se manifeste. Ajung la adolescenta sau la maturitate si explodeaza, iar dupa aceea nu stii ce sa faci. La noi in casa toata lumea isi manifesta sentimentele, chiar si cele negative. Nu trebuie gatuite emotiile sau anumite frustrari si sentimente care se nasc la un moment dat in suflet”, a spus Cristina Siscanu pe Facebook.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cristina siscanu

Articole recomandate

Citeste si despre