Codin Maticiuc si-a botezat fetita intr-un loc cu o poveste speciala: „Minunile exista”

/ / Modificat: 2023-02-10
Codin Maticiuc si-a botezat fetita intr-un loc cu o poveste speciala: „Minunile exista”

Codin Maticiuc si iubita lui au devenit parintii unei fetite toamna trecuta. Cea de-a doua fiica a lor a venit pe lume in SUA, la fel ca surioara ei, iar recent a fost botezata. Parintii au ales un loc special pentru a o crestina pe micuta. Fericitul tatic a relatat, dupa botez, legatura pe care familia Maticiuc o are cu biserica si cu preotul unde a fost crestinata micuta.

Ilinca Maticiuc, mezina lui Codin si a iubitei sale, Ana, a fost botezata la o biserica din cartierul bucurestean Titan. Lacasul de cult a fost construit chiar de catre bunicul fetitei, tatal lui Codin, in urma cu multi ani. Actorul a povestit, intr-o postare foarte emotionanta pe Facebook, ca la scurt timp dupa moartea bunicii sale, tatal lui a vrut sa investeasca intr-o biserica. A gasit un articol intr-un ziar despre un preot din cartierul Titan, care incerca sa ridice o biserica. Atunci cand a vizitat santierul, care era la stadiul de fundatie, lui Ion Maticiuc i-a atras atentia termenul de finalizare, in dreptul caruia era scris: „Cand o vrea Dumnezeu”.

Tatal lui Codin l-a ajutat pe preot sa termine biserica si a construit in jurul ei si cateva anexe, unde acum functioneaza cabinete medicale si o cantina sociala pentru enoriasii cu posibilitati materiale reduse.

„La termen de finalizare era trecut ‘cand o vrea Dumnezeu’. I-a intrebat pe muncitori unde il poate gasi pe preot. Unul dintre ei i-a intins mana: ‘parintele Costescu’. A fost inceputul unei prietenii care dureaza si-n ziua de astazi, cei doi construind impreuna biserica Sfantul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena si au umblat prin zeci de biserici ca sa aleaga pictorii pentru pereti. Au facut impreuna cateva dependinte in jurul bisericii in scop strict social. Cantina pentru saraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic in care lucreaza sotia preotului.

Cabinetul oftalmologic da consultatii si ochelari gratuit pensionarilor cu venit minim. La fel si cabinetul stomatologic facut cadou de mama unei doctorite omorate in drum spre biserica, intr-o duminica, pe trecerea de pietoni. Cei doi au dotat bucataria cantinei si inca lucreaza la un centru de zi si meditatii pentru copii, cu o capacitate de 40 locuri, meditatiile urmand a fi acordate in functie de profesorii gasiti la patru limbi straine si materiile pentru liceu si bacalaureat”, a scris Codin Maticiuc pe Facebook.

Preotul i-a intors favorul cativa ani mai tarziu

Prietenia care s-a legat intre tatal lui Codin si preotul de la Biserica Sfantul Ilie din Titan a fost una de durata. Ani mai tarziu, preotul l-a ajutat pe Ion Maticiuc sa gaseasca rezolvare la o problema pe care o intampina cu o constructie.

„Tata i-a povestit cum o constructie de-a noastra fusese oprita de un proces civil cu o doamna extrem de vigilenta si procesomana. Cand preotul a aflat numele acesteia a pus mana pe telefon. In jumatate de ora, doamna respectiva era la biserica. Era enoriasa la Sfantul Ilie. I-a multumit tatalui meu ca a construit-o si si-a retras de indata actiunea din instanta. Tatal meu a amutit. Minunile exista. Este doar alegerea noastra daca le vedem sau nu”, a mai scris Codin Maticiuc.

FOTO: Facebook/Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii

Articole recomandate

Citeste si despre