Ce pensie alimentara va plati Laurentiu Reghecampf pentru fiul sau Bebeto

/ / Modificat: 2022-02-10
Ce pensie alimentara va plati Laurentiu Reghecampf pentru fiul sau Bebeto

Laurentiu Reghecampf si Anamaria Prodan au avut prima infatisare pentru divort pe 7 februarie. Niciunul dintre ei nu s-a prezentat la tribunal, iar procesul a fost amanat. Anamaria Prodan spunea initial ca vrea custodia exclusiva a fiului sau Bebeto, iar Laurentiu Reghecampf ar fi urmat sa ii plateasca fiului sau o pensie alimentara de 5000 de euro, daca ar fi fost decazut din drepturile parintesti. 

Conform legii, in cazul in care unul dintre soti obtine in instanta decaderea din drepturile parintesti a celuluilat, acesta din urma va fi obligat sa plateasca lunar o suma stabilita de judecatori ca pensie alimentara. 

De obicei, aceasta suma se va plati din momentul in care parintele este chemat in judecata, insa exista si situatii in care se poate acorda pentru o perioada anterioara. 

Potrivit legii in vigoare, parintele in cauza trebuie sa plateasca pensie alimentara pana la varsta de 18 ani. In cazul in care copilul va urma studii superioare, parintele va plati pensie alimentara pana la varsta maxima de 26 de ani. 

Cum se calculeaza pensia alimentara 

Pentru calcularea pensiei alimentare se va lua in considerare numarul copiilor aflati in intretinere si se va stabili o suma in functie de veniturile nete ale parintelui decazut din drepturi. De asemenea, valoarea pensiei alimentare nu va putea depasi 50% din veniturile lunare nete ale acestuia.

Părintele care nu-și plătește contribuția față de copil risca sa fie amendat sau chiar ajungă la inchisoare pe o perioada cuprinsă între 6 luni și 3 ani daca:

- nu plătește pensia de întreținere cu bună știință;

- nu plătește 3 luni la rând pensia alimentară la termenele stabilite;

- abandonează, alungă sau lasă fără ajutor persoana pentru care plătește pensia alimentara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Laurentiu reghecampf Reghecampf Pensie alimentara Anamaria Prodan Reghecampf

Articole recomandate

Citeste si despre