Ce le-a spus Tudor Chirila copiilor lui cand i-au cerut telefoane. Raspunsul poate fi o lectie pentru multi parinti

/ / Modificat: 2022-12-18
Ce le-a spus Tudor Chirila copiilor lui cand i-au cerut telefoane. Raspunsul poate fi o lectie pentru multi parinti

Tudor Chirila este foarte discret atunci cand vine vorba despre viata privata. Artistul si partenera lui au impreuna doi baieti, in varsta de 8 si 6 ani, pe care insa i-a tinut departe de atentia publica. Antrenorul de la Vocea Romaniei a ales sa nu isi expuna copiii si sa ii protejeze de toate pericolele si tentatiile care au legatura cu internetul si cu tehnologia.

Invitat recent la Radio 3Net, Tudor Chirila a povestit o intamplare care i-ar putea pune pe ganduri pe multi parinti. Artistul a spus ca, la un moment dat, cei doi fii ai sai l-au intrebat cand vor putea avea si ei telefoane. Chirila considera insa ca sunt prea mici pentru a le da pe mana smartphone-uri si, implicit, acces la retele sociale, la internet si jocuri si tot ce mai inseamna un telefon inteligent. Cu toate acestea, copiii vad la alti colegi si prieteni telefoane inteligente si, inevitabil, le cer si ei parintilor. Tudor Chirila a avut raspunsul pregatit atunci cand cei doi copii ai lui l-au intrebat ei cand vor avea telefoane.

„La scoala copiilor mei s-a pus la un moment dat intrebarea «ce va place?/ce nu va place?» La scoala, la parinti, la mediu, la context si asa mai departe. Foarte multi copii au spus ca «nu ne place ca parintii nostri stau foarte mult pe telefon». Adica asta e, cumva, si exemplul pe care noi il dam lor. Telefoanele au devenit niste calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei cand mai aduc vorba, pentru ca din pacate vad alti copii de varsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane pana la scoala, pentru ca nu au voie cu telefoane in clasa, dar ii vad pana la scoala si ma intreaba: «dar noi cand o sa avem telefon?»

Voi, telefon o sa aveti si maine. «Aaa, pai da-ni-l pe al tau». Nu, nu, ala e calculator. Calculator o sa aveti mai tarziu. Daca vreti telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia caramida cu antena, pune-i cartela si du-te cu caramida la scoala. Si vezi ce faci cu el. Ca, de fapt, nu este vorba despre telefon, este vorba despre tot ce aduce: este vorba despre social media, aplicatii, jocuri, poze si scrolling”, a povestit Tudor Chirila in studio la Radio 3Net.

FOTO: Facebook

Articole recomandate

Citeste si despre