Ce facultate a ales David Popovici. Nu vrea sa plece din Romania: "De la mama am aceasta inclinatie"

/ / Modificat: 2023-05-29
Ce facultate a ales David Popovici. Nu vrea sa plece din Romania:

Ce facultate a ales David Popovici

David Popovici a trecut prin emotii mari zilele trecute. Campionul Romaniei la natatie a sustinut examenul de Bacalaureat si a demonstrat ca nu este doar un bun sportiv, ci si un elev foarte silitor. A obtinut o nota mare la examenul maturitatii, respectiv 8.65, iar acum a dezvaluit si ce facultate a ales. 

„Vreau sa ma duc la facultatea de psihologie de la Universitatea Bucuresti, pentru ca si mama a terminat psihologia si cred ca de la ea am aceasta inclinatie.

Vreau sa aflu cat mai mult despre ce e in capul meu, ce proces se intampla in creierul fiecarei persoane. Vreau sa invat cat mai mult despre asta, despre comportamentul uman. Mi-am ales a treia materie la BAC sociologia pentru ca m-au atras pur si simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau in discutie, exercitiile si mi-am dat seama ca asta ma pasioneaza si asta as vrea sa fac si pe viitor.

Ceva care sa aiba legatura cu psihologia, sociologia, pedagogia, aceste domenii mai mult umane, pentru ca nu am fost niciodata destinat profilului real si materiilor exacte. Si mi-ar placea sa invat cat mai mult despre oameni, pentru ca oamenii sunt frumosi”, a declarat sportivul pentru GSP. 

David Popovici a primit oferte de 3 universitati din SUA, dar le-a refuzat 

Chiar daca s-a pus de multe ori problema plecarii lui David Popovici din Romania, campionul a ales sa ramana deocamdata in tara. Mai mult decat atat, in urma cu cateva luni, David a dezvaluit ca a primit, in vara anului trecut, oferte de la trei universitati din SUA, dar si de la alte institutii de invatamant, pe care le-a refuzat. 

„Am auzit si eu ca doamna Potec a spus ca Romania m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine si nu am vorbit cu ea despre asa ceva. Nu stiu ce planuri am, pentru ca nu am planuri. Planul meu este sa imi vad de treaba aici, sa raman cu aceiasi antrenori, prieteni, familie si voi vedea unde ma duce viata. Dar nu stiu ce imi rezerva viitorul.

A fost un an foarte bun care imi da sperante ca multi ani de acum incolo voi avea foarte multe reusite, pentru ca eu cred ca am gasit reteta. Anul acesta, 2023, este mult mai putin plin. Am doar doua concursuri importante, Mondialele din Japonia si apoi in decembrie Europenele in bazin scurt de la Otopeni.

Imi doresc sa am rezultate cat mai bune acolo, sa ma pregatesc cat mai bine, pentru ca e anul de dinaintea Olimpiadei si imi doresc sa ma pregatesc cat mai bine pentru jocurile care urmeaza la Paris”, a declarat David Popovici.

  • Surse: gsp.ro, antena3.ro, ziare.com
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri David popovici

Articole recomandate

Citeste si despre