Andreea Banica, pierdere grea pentru familie: "Ii tinem pe copii departe de vestile rele sau sa le impartasim cu ei?"

/ / Modificat: 2024-01-31
Andreea Banica, pierdere grea pentru familie:

 

Familia Andreei Banica trece, zilele acestea, prin momente dificile. Catelul familiei, Nino, a murit, iar vedeta sufera din aceasta cauza, dar si pentru copiii ei, pe care i-a intristat teribil vestea pierderii animalului lor de companie.

Cantareata a publicat pe retelele de socializare un mesaj din suflet si a recunoscut ca a amanat cat a putut de mult momentul in care le spune copiilor ei ca a murit catelul.

Daca Sofia, fiica artistei, este deja adolescenta, in ceea ce il priveste pe Noah, fiul ei, care este mai mic, Andreea Banica si-a facut griji in legatura cu felul in care el va reactiona.

„Abia azi imi iau piticul acasa... il voi avea langa mine si cu mine mereu insa fara sa il mai vad sau sa imi mai raspunda vreodata. Poate ca par nebuna, nu imi pasa, doar eu stiu cum sunt si ce simt. Nici acum nu stiu cum ii voi da vestea lui Noah si cum voi impacheta aceasta situatie urata. Colegii si prietenii s-au grabit sa ii spuna deja ca Nino nu mai este cu noi... probabil au vazut la mamele lor care imi urmaresc postarile. Nici nu stii cum este mai bine, sa ii tinem pe copii departe de vestile rele sau sa le impartasim cu ei? Greu de raspuns, greu de luat decizii! Sper ca in dupa-amiaza asta cand ma intorc acasa sa imi pot tine lacrimile departe de copilasul meu plin de speranta si incredere care intreaba zilnic de Nino si sa il pot face sa inteleaga ca Nino a fost un catel fericit si ca atatea zile a avut”, a scris vedeta, pe retelele de socializare.

Cum le dam copiilor vestile proaste

Indiferent ca sunt mici sau mari, copiii au de-a face uneori cu situatii neplacute, care le provoaca emotii negative. Pierderea unui membru al familiei, a unui animal de companie sau a unui prieten pot fi coplesitoare pentru copii.

Psihologii spun ca emotiile negative sunt firesti si ca ar trebui sa ii lasam pe cei mici sa le experimenteze atunci cand ele apar, fara sa incercam sa ii ferim de ele sau sa le ascundem adevarul.

Atunci cand avem de-a face cu astfel de pierderi, trebuie sa le vorbim copiilor despre ele cu sinceritate si empatie.

Cei mici trebuie sa fie lasati sa isi exprime emotiile negative, insa trebuie sa ii asiguram permanent de empatia noastra, de faptul ca suntem alaturi de ei in acest proces si ca intelegem perfect prin ce trec.

In acest fel, copiii vor intelege ca emotiile negative fac parte din viata, le vor accepta si le vor gestiona fara sa ii copleseasca.

 

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii Povesti de viata

Articole recomandate

Citeste si despre