Anca Serea si Cristina Siscanu, decizie radicala in plina epidemie de gripa. Ce au hotarat pentru copiii lor

/ / Modificat: 2023-01-15
Anca Serea si Cristina Siscanu, decizie radicala in plina epidemie de gripa. Ce au hotarat pentru copiii lor

Multe gradinite si crese se confrunta cu epidemia de gripa in aceasta perioada. Virusul gripal se raspandeste cel mai usor in colectivitati, motiv pentru care numarul copiilor care se imbolnavesc in aceasta perioada este mult mai mare. In acest context epidemiologic, unii parinti decid sa isi retraga copiii de la gradinita o perioada si sa ii tina acasa pana cand riscul de imbolnavire mai scade. Printre parintii care au luat aceasta decizie pentru a-si proteja micutii de gripa se numara si Anca Serea si Cristina Siscanu, care au ales ca micutele lor sa faca pauza de la gradinita o perioada.

Anca Serea are 6 copii, iar mezina familiei, Leah, merge la gradinita. Vedeta a decis ca fiica ei si a lui Adi Sina sa faca o pauza pana la primavara, cand valul de viroze se va mai domoli. In ceea ce-i priveste pe copiii mai mari, acestia vor merge in continuare la scoala, pentru a nu pierde cursurile.

„Este o perioada in care trebuie sa fim foarte atenti, mai ales in cazul copiilor mici, de 3-4 ani. Eu am decis sa nu o mai duc pe Leah pana in primavara la gradinita, cat despre copii mari nu am ce sa spun. Educatia este foarte importanta si trebuie sa mearga la scoala. Nu as fi foarte fericita daca am trece in online”, a spus vedeta, intr-un interviu.

La randul sau, Cristina Siscanu a decis sa nu o mai duca la gradinita pe fiica ei, Petra, pana cand va trece epidemia.

„Eu nu duc copilul la gradinita... de frica gripei. Astept sa treaca nebunia”, a transmis Cristina Siscanu, pe retelele sociale.

Elevii si prescolarii care invata in sistemul de stat s-au intors in banci luni, pe 9 ianuarie, cand s-a terminat vacanta de iarna. Inainte de a incepe scolile, Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii au transmis o serie de masuri pentru a evita raspandirea virusului gripal. Parintii sunt indemnati sa ii tina acasa pe copii atunci cand acestia dau semne de boala. Profesorilor si educatorilor li s-a recomandat sa poarte masca. De asemenea, copiii trebuie sa respecte normele de igiena, sa se spele pe maini cu simt de raspundere, iar clasele sa fie aerisite constant.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa copii Epidemie de gripa

Articole recomandate

Citeste si despre