Zilele pe care elevii romani trebuie sa le recupereze. Ministerul Educatiei a stabilit

/ / Modificat: 2023-01-09
Zilele pe care elevii romani trebuie sa le recupereze. Ministerul Educatiei a stabilit

Elevii romani vor avea parte, pana la sfarsitul anului scolar, de doua mini-vacante de cate 4 zile. Autoritatile au decis sa mai acorde cate o zi libera, in prajma unor sarbatori legale, pentru a se face punte cu weekend-ul. Prima mini-vacanta pentru elevi va fi chiar luna aceasta: ziua de 24 ianuarie este libera legal si pica intr-o zi de marti, astfel ca elevii vor avea liber si luni, 23 ianuarie. Copiii care invata in sistemul de stat vor avea parte, asadar, de 4 zile libere in total.

A doua situatie similara este la inceputul lunii iunie. Chiar inainte de vacanta de vara, elevii vor mai avea o mini-vacanta tot de 4 zile. 1 iunie este liber legal si pica intr-o joi anul acesta, astfel ca statul a decis sa dea liber pentru elevi si pe 2 iunie, vineri, pentru a se face punte cu weekendu-ul.

Cele doua zile care in mod normal nu sunt libere vor trebui sa fie recuperate ulterior, au stabilit autoritatile. Ministerul Educatiei a transmis recent o circulara catre inspectoratele scolare judetene, in care informeaza profesorii ca acele cursuri care ar fi trebuit sa se tina pe 23 ianuarie, respectiv pe 2 iunie, vor trebui sa fie recuperate fie inainte, fie dupa aceste zile.

O alta zi libera de la Guvern, oferita pentru a face punte cu weekend-ul, este 14 august, ziua de 15 fiind liber legal. Acestea pica insa in vacanta de vara.

„Avand in vedere ca, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicata in Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul institutiilor si autoritatilor publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, va comunicam ca aveti obligatia sa actualizati programul de functionare/orarul unitatii, in vederea recuperarii acestora.

Mentionam ca activitatile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie si 2 iunie se pot programa si anterior acestor date. Modificarile de program vor fi comunicate personalului, elevilor si parintilor, respectiv reprezentantilor legali ai acestora. Inspectoratele scolare judetene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare si respectarea acestuia”, se arata in circulara trimisa de Ministerul Educatiei.

Pe langa cele doua mini-vacante, elevii romani vor mai avea, pana la finalul anului scolar, doua vacante. Prima va fi o vacanta mobila, de o saptamana, in luna februarie. Fiecare inspectorat scolar a hotarat perioada in care elevii din acel judet vor avea vacanta.

A doua vacanta este cea de Paste: elevii vor avea liber de vineri, 7 aprilie, pana marti, 18 aprilie.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri elevi Zile libere

Articole recomandate

Citeste si despre