Zeci de carucioare goale, aliniate simbolic intr-o mare piata din Ucraina, in memoria copiilor ucisi in razboi

/ / Modificat: 2022-03-18
Zeci de carucioare goale, aliniate simbolic intr-o mare piata din Ucraina, in memoria copiilor ucisi in razboi

O actiune inedita de comemorare a copiilor care si-au pierdut viata in razboiul din Ucraina a avut loc vineri, la Lvov.

Ucraina isi jeleste mortii din razboiul pornit de Rusia pe teritoriul sau. Printre ei se numara si 109 copii, potrivit numaratorii ofciale a victimelor. Pentru fiecare dintre ei, in piata centrala din Lvov a fost adus, vineri, cate un carucior gol, in cadrul unui protest simbolic fata de agresiunea nejustificata a Rusiei.

Primaria din Lvov, oras care a atras sute de mii de refugiati in ultimele saptamani, a organizat o actiune de comemorare a celor mai mici victime ale razboiului din Ucraina. 109 carucioare goale au fost aliniate, vineri, in piata Rynok din Lvov. 109 carucioare ramase fara copii dupa tirurile de rachete si bombardamentele armatei ruse din Ucraina.

109 carucioare pe langa care sute, poate mii de oameni au trecut vineri plecand capul in semn de omagiu. Unul dintre trecatori a asezat intr-un carucior doua jucarii de plus, altii au venit cu copiii si i-au imbratisat strans chiar acolo, in fata unui simbol al pretului nedrept platit de alti copii nevinovati. La Lvov inca nu au ajuns rachetele rusesti sau trupele care avanseaza in tancuri si vehicule blindate. Au ajuns, insa, multi refugiati care au vrut sa fuga departe de linia frontului, sa se simta in siguranta macar o vreme.

De la debutul invaziei rusesti in Ucraina, in 24 februarie, nenumarate imagini cu copii refugati la metrou sau in adaposturi subterane impreuna cu mamele lor au facut inconjurul lumii. Chiar si copiii din orfelinate au fost dusi in subsoluri, iar spitalele care trateaza copii si-au mutat micii pacienti in buncare, pentru ca lupta lor pentru viata sa nu devina si mai grea.

„Nimic nu justifica atacurile indreptate impotriva civililor. In timp ce razboiul face ravagii in Ucraina, inclusiv unitati medicale au fost vizate, fiind raniti si ucisi pacienti, inclusiv femei insarcinate si copii. Aceasta cruzime trebuie sa ia sfarsit”, este semnalul de alarma tras de UNICEF in aceste zile atat de tulburi.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre