Vesti proaste de la ministrul Muncii: "Am luat bani de la alocaţii ca să plătim pensiile pe noiembrie”

/ / Modificat: 2021-11-23
Vesti proaste de la ministrul Muncii:

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a facut dezvaluiri surprinzatoare despre problemele cu care se confrunta ministerul. Se pare ca sunt nereguli mari in ceea ce priveste plata pensiilor. Din nefericire, a fost nevoie sa se ia bani de la alocatii pentru a se putea plati pensiile pentru luna trecuta. 

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, susține că a încercat în mai multe rânduri să rezolve problema banilor pentru pensii, dar nu a reușit pentru că nu a avut sprijinul premierului. 

”Adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern, când se va face rectificarea bugetară și va fi subvenționat bugetul Ministerului Muncii cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie.

Eu am spus lucrul acesta în fiecare zi în Guvern, dacă nu de mai multe ori pe zi. Am încercat să rezolv această chestiune instituțional, alături de premier și ministrul de Finanțe. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de Hotărâre de Guvern pentru că nu erau bani. Am fost nevoiți să luăm bani de la alocații pentru a plăti pensiile pentru luna noiembrie.”, a explicat Raluca Turcan.

”Realitatea este că pare că în dezbaterea publică să fie cuvântul meu contra cuvântul altora. Adevărul va ieşi la iveală cel mai probabil în prima şedinţă de Guvern, când se va face rectificarea bugetară, şi de la bugetul de stat va fi subvenţionat bugetul Ministerul Muncii şi bugetul asigurărilor sociale de stat cu suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru luna decembrie”. a declarat Turcan.

Articole recomandate

Citeste si despre